Hlavní obsah

Čaloun míří z Pardubic do Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejový útočník Jan Čaloun má namířeno z Pardubic do týmu extraligového nováčka Ústí nad Labem. Čtyřiatřicetiletý kanonýr se tak vrací do rodného města, kde s hokejem začínal. Čalounův odchod z týmů úřadujícího vicemistra potvrdil na oficiálních internetových stránkách generální manažer Moelleru Zbyněk Kusý.

Článek

Honza měl u nás smlouvu do 30. dubna 2007. Sice jsme od něj obdrželi nabídku, ale v pátek jsem mluvil s jeho agentem a mám informaci, že bude hrát za Slovan Ústečtí Lvi," řekl Kusý na adresu hráče, který za dvě sezóny v pardubickém dresu nastřílel 46 branek.

Čalouna, olympijského vítěze z Nagana z roku 1998, měl generální manažer David Šaffer nejvýše na seznamu možných posil Ústí. Pardubický klub o jeho setrvání také stál, ale nechtěl se pouštět do finančních dostihů.

"Náš klub by na nabídku od jeho agenta pravděpodobně nebyl schopen reagovat, protože nevycházela z možností, které bychom byli schopni v příštích letech finančně plnit. To nesouvisí s tím, že bychom hráče nechtěli, to určitě ano," uvedl Kusý. "Jednalo se o dost významné finance a ve finále to dopadlo tak, že Honza už nechtěl čekat a podepsal Ústí nad Labem," dodal.

Ústí nad Labem bude pro Čalouna třetí extraligovou štací

Ústí nad Labem bude pro Čalouna třetím extraligovým působištěm, protože při pobytu svého mateřského klubu v nižších soutěžích vstoupil do velkého hokeje v dresu Litvínova. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži 330 utkání a nasbíral 336 bodů za 211 branek a 125 asistencí. V letech 1994 až 2004 působil v zahraničí.

Nejdříve se Čaloun snažil prosadit do NHL, v San Jose však nedostal výraznější šanci. V 13 utkáních si připsal 11 bodů za osm tref a tři přihrávky, ale převážně působil na farmách v nižší IHL v Kansas City a v AHL v Kentucky.

Potom odešel do IFK Helsinky a ještě zkusil NHL v roce 2000. Tehdy nastoupil za Columbus v 11 zápasech a připsal si tři přihrávky. Potom následoval návrat do IFK Helsinky, další tři sezóny působil v Blues Espoo a po krátkém pobytu v Čerepovci a Novosibirsku zamířil zpět do Litvínova. V reprezentaci odehrál Čaloun 64 utkání a vstřelil 20 branek.

Reklama

Související témata: