Hlavní obsah

Do Ústí přestoupil útočník Jan Heřman z Plzně

ÚSTÍ NAD LABEM

Útočník Jan Heřman z Plzně se stal další posilou nováčka extraligy Ústí nad Labem. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu, které zároveň odtajnily, že další čerstvá akvizice klubu Jan Čaloun se dohodl na tříleté smlouvě. Heřman má kontrakt na dva roky. Třiadvacetiletý Heřman má zatím na kontě jen devatenáct utkání v nejvyšší soutěži a jednu asistenci.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Po Janu Čalounovi získal nováček extraligy z Ústí nad Labem další posilu. Z Plzně na dva roky přichází útočník Jan Heřman.

Článek

"Převzali jsme jeho smlouvu z Plzně," řekl serveru generální manažer Slovanu David Šaffer, podle něhož by měl Heřman vytvořit útok "mladých pušek" s Janem Klozem. "Ještě k nim chceme přivést jednoho dravého mladíka. Máme něco rozjednaného a brzy to dotáhneme do konce," dodal Šaffer. Heřman v uplynulém ročníku působil i v prvoligových klubech Kadani, Berouně a druholigových Klatovech.

Čalounův příchod z Pardubic zveřejnily jako první internetové stránky východočeského klubu, Ústečtí s potvrzením dohody vyčkávali. "Byl jsem pod velkým tlakem nejen médií, ale i fanoušků, nicméně jsem Honzovi dal slovo, že nic nebudeme prezentovat, dokud se nevrátí z dovolené. Je velice sympatické, příjemné a pro nás velice důležité, že Honza byl schopen udělat určitý kompromis i v otázce financí," ocenil Šaffer zatím největší posilu týmu. "Myslím si, že to vyjadřuje kus patriotismu a odhodlání hrát za Ústí, vrátit se do rodného města a pomáhat budovat novou extraligovou historii společně s námi," dodal.

Olympijský vítěz z Nagana z roku 1998 byl na jeho seznamu možných posil ze všech nejvýše. "S Honzou Čalounem jsem byl v kontaktu už několik let, to mnozí fanoušci určitě vědí. Honza se chtěl vždy vrátit do Ústí nad Labem a hrát tady extraligu. Poslední měsíc jsem s jeho agentem i s Honzou vedl několik jednání a nakonec jsme se domluvili na tříleté smlouvě," prohlásil generální manažer Ústí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice