Hlavní obsah

Ujčík: Extraliga bude zase vyrovnaná

Během působení ve Finsku vybojoval v tamní nejvyšší soutěži dva mistrovské tituly, nyní by hokejový útočník Viktor Ujčík rád přidal i triumf v české extralize. Nová posila Vítkovic bude jednou z hvězd celé soutěže. O tom, jak se cítí v novém působišti, sledování extraligy ze zahraničí, nebo ambiciózních plánech vypráví Ujčík v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: Archiv

Viktor Ujčík

Článek

Jak se cítí hvězda týmu po prvních dnech na ledě v novém působišti?

Jsem unavený, trochu bolavý, ale jinak v pohodě. Já to nevidím tak, že bych měl být nějakou hvězdou, nepřipadám si tak.

Médiím jste prozradil, že nemáte český titul a rád byste jej získal. Nevyčetli vám už spoluhráči, že přivoláváte na tým velký tlak?

Nějaká narážka v šatně padla, ovšem já se na to vždycky ptám: A ty nechceš vyhrát? Určitě mi nikdo neodpoví záporně. Netvrdím, že to bude tento rok nebo příští, ale bylo by to špatné, pokud bych nechtěl s Vítkovicemi něčeho dosáhnout.

K takovému sebevědomému prohlášení je jistě nutná znalost poměrů v extralize.

Byl jsem sice tři roky ve Finsku, přesto v době internetu a digitální televize není problém mít také přehled o domácí soutěži. My sice také většinou hráli v sobotu, kdy šel v televizi přenos ze zápasu, ovšem pár jsem jich viděl. Vím, do čeho jdu. Hlavní je, aby mi vyšel hned začátek. I když má člověk pětatřicet, tak se psychicky potřebuje zklidnit.

Sledoval jste, jak se v létě měnily kádry jednotlivých týmů?

Vítkovice detailně, ale koukal jsem i na ostatní. Extraligu vcelku znám, bude zase asi hodně vyrovnaná. U nás jsou hráči schopni střílet góly, proto bude hlavní, jak zvládneme obranu.

Vítkovice vsadily na zkušené hráče. Nemohou nastat problémy s tím, že někteří třeba mohou hůř snášet, když nebudou na ledě tolik vytížení?

Je na trenérovi, aby vše zvládl ukočírovat. Já jsem soudný, vím, že musejí hrát ti nejlepší.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice