Hlavní obsah

Hnilička: S Čechmánkem se extra stýkat nemusím

Hokejový brankář extraligového týmu Bílí Tygři Liberec Milan Hnilička je již stoprocentně zdravý do příští sezóny. Domnívá se, že by se měl výsledek z posledního mistrovství světa rychle odčinit a to i v případě, že on sám by mezi třemi tyčkami nestál. V létě trénoval mládež hokejové školy a práce s dětmi ho velice bavila. Jak řekl v rozhovoru pro deník Právo, rád by založil tradici letních škol v Liberci.

Článek

Po delší době jste po konci extraligové sezóny nejel na světový šampionát, stačil jste si delší volno náležitě vychutnat?

Pro mě bylo dobré, že jsem se dal zdravotně do kupy, abych byl před další sezónou stoprocentně fit. A to se mi povedlo.

Po MS v Moskvě o vás kouč Hadamczik prohlásil, že s vámi za jeho působení u národního týmu nebyly problémy, zatímco jeho sázka na Čechmánka se ukázala jako omyl. Překvapilo vás, že Čechmánek vyrukoval s hodně tvrdou kritikou trenéra?

Hmm..., ani ne. Podle mě ta Čemanova reakce nebyla fér, navíc přišla dost pozdě, ale trochu jsem ji čekal.

Vaše vztahy s gólmanem Třince se před mistrovstvím dost probíraly. Berete nakonec Hadamczikovo vyjádření jako osobní satisfakci?

Já se s Čemanem extra stýkat nemusím a určitě nemám důvod s ním být v jednom mužstvu. Teď je hlavně důležitý, aby se výsledek z mistrovství světa rychle odčinil. Jestli to bude se mnou v bráně nebo ne, na tom až tak nezáleží. To se uvidí.

Dobře, tak změníme téma. V létě jste v Liberci pořádal hokejovou školu, jak se to zběhlo?

V Americe to funguje řadu let. Já navíc od Bílých Tygrů dostal super podmínky, takže jsem měl start dost usnadněný.

Na ledě jste měl 50 kluků, ale i devět dívek. Byl jste hodně přísný trenér?

Pro nikoho úlevy nebyly. Ale měl jsem výhodu, že tam se mnou byli zkušení trenéři mládeže a ti to měli na povel.

Připravil jste si pro děti i nějaké překvapení?

Předposlední den jsem se navlékl do výstroje a říkal si, že si na mě mladý trochu zastřílejí. Nakonec jsem byl na ledě asi čtyři hodiny. A pár gólů jsem taky dostal. (směje se).

Objevil jste v sobě nějaké trenérské schopnosti?

Já, pokud jde o trénování, žádné velké ambice nemám. Ale práce s dětmi mě nadchla, takže bych v Liberci rád založil tradici letních škol. Troufnu si říct, že na té letošní jsme měli dva tři kluky, které čeká dobrá hokejová budoucnost.

Vy jste vaši budoucnost na další dva roky spojil s Libercem. Předpokládám, že pořád věříte v zisk titulu v barvách Bílých Tygrů.

Určitě, v Liberci jsou perfektní podmínky, možná že nejlepší v republice. Chceme v extralize potvrdit, že na titul máme.

Jako posily přišli Hunkes či Nedorost. Jsou to typově hráči, kteří v týmu chyběli?

Jsou to dobří hokejisti, se kterými se můžeme posunout dál. Je mi třeba líto, že odešli Podkonický s Vaicem, ale to se prostě v hokeji děje.

Přesto tím základním kamenem týmu budete zase vy, neunavuje vás ve čtyřiatřiceti letech už ten psychický tlak?

Já si to nikdy moc nebral. Pro mě je každý rok stejný. Ať jsem chytal v NHL nebo v extralize.

Reklama

Související témata: