Hlavní obsah

Plzeň v prvním přípravném utkání rozstřílela Litvínov

PRAHA

Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň v pátek porazili v prvním přípravném utkání Chemopetrol Litvínov vysoko 6:1. Ofenzivu Západočechů táhl hlavně útok Tomáše Divíška, který měl na křídlech Davida Ludvíka a největší letní posilu Tomáše Vlasáka, jenž si připsal jednu asistenci.

Foto: SPORT.CZ

Hokejisté Plzně vstoupili do přípravy vysokým vítězstvím and Litvínovem.

Článek

Plzeň svého extraligového konkurenta celý zápas přehrávala a Litvínov od ještě většího debaklu uchránil výkon dvojice mladých gólmanů Pošusty a Brzobohatého. Litvínovští trenéři Hübl s Rosolem dali příležitost sedmi juniorům a nechali odpočívat několik opor v čele s Bendou a Hranáčem. Domácí naopak představili všech pět nových akvizic do pole a na střídačce byl připraven zaskočit za Málka také bývalý litvínovský brankář Jarina.

Lasselsberger Plzeň - Chemopetrol Litvínov 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)
Branky: 19. a 32. Ludvík, 21. Čakajík, 22. Benák, 36. Dobrovolný, 45. Kracík - 39. Jenáček. Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:1. Diváci: 1500.

Zlín na turnaji ve Zvolenu porazil Martin

Hokejisté týmu RI Okna Zlín porazili ve svém druhém vystoupení v Memoriálu Pavola Zábojníka slovenský Martin 4:2. Dva góly Zlína vstřelil Nosek a po jednom přidali Mokrejš a Brunec.

Slovenský tým byl aktivní v útoku, mnohem častěji střílel, ale v brance Zlína podal výborný výkon brankář Čech. Navíc se Zlín prosadil v přesilových hrách, ze kterých vstřelil tři branky.

RI Okna Zlín - MHC Martin 4:2 (0:0, 2:1,2:1)
Branky: 22. a 38. Nosek, 45. Mokrejš, 52. Brunec - 34. a 44. Markovič. Vyloučení: 9:4. Využití: 3:1.

Slavia zvítězila v Havlíčkově Brodě

Hokejisté pražské Slavie si spravili chuť po čtvrteční prohře se Znojmem v rámci Tipsport Cupu a v dnešním přípravném utkání zvítězili 5:2 na ledě Havlíčkova Brodu, svého farmářského týmu.

Svěřenci Vladimíra Růžičky sice jako první v šesté minutě inkasovali, ale pak převzali iniciativu a na ledě dominovali. O výhru se zasloužila především první útočná formace Pražanů s centrem Beránkem s Hruškou a Vondrkou na křídlech, která se podepsala pod dvě branky.

Slávisté nastoupili až na dvě výjimky ve stejném složení jako proti Znojmu, jen místo Rataje se v sestavě objevil Malát, V brance dostal před Svobodou přednost finský gólman Taskinen.

Havlíčkův Brod - Slavia Praha 2:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Branky: 6. Varga, 38. Kubeš - 11. Žižka, 26. Sup, 32. Doležal, 34. Hruška, 44. Beránek.

Třinec si poradil se Slovanem

Hokejisté Třince porazili v přípravě Slovan Bratislava na jeho ledě 5:3. Páteční zápas se slovenským mistrem rozhodla druhá třetina, kterou moravský tým vyhrál 3:0 díky brankám Peterka, Zálešáka a Výtiska.

Slovan Bratislava - Třinec 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)
Branky: 6. L. Bohunický, 15. Baček, 46. Kužha - 15. Lušňák, 22. Peterek, 32. Zálešák, 39. Výtisk, 54. R. Tomas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.