Hlavní obsah

Růžička: Tentokrát půjdeme do sezóny z trochu jiné pozice

PRAHA

Kádr hokejistů Slavie opustilo po uplynulé sezóně šest hráčů, takřka všichni přitom nastupovali pravidelně. Trenér týmu Vladimír Růžička chce ale nyní sázet spíše na bojovnost, než na hvězdné tváře. V rozhovoru s novináři vykládal proslulý kouč mimojiné o změnách v kádru, přestavbě kluziště v Sazka Areně, či přáním pro novou sezónu.

Článek

Mužstvo po sezóně opustila řada hráčů, ztrátou bude určitě odchod talentovaného Vladimíra Sobotky...  

To se nedá nic dělat. Pro Vláďu Sobotku je to příležitost, jaká je jednou za život. My mu můžeme jen přát hodně štěstí. Kdyby se mu nedařilo, jsme připraveni na jeho návrat. (Sobotka odešel do Boston Bruins v NHL, pozn. autora)

Jste spokojen s novými hráči klubu?

U Micky jsme měli velký zájem, aby se do Slavie vrátil. Bude týmu hodně platný, což ukazuje i v přípravě. A Sloboda i Němeček jsou oba obránci hrající napravo, takoví hráči nám loni po odchodu Nováka chyběli.

Jak to vypadá s Petrem Kadlecem?

Petr Kadlec neprošel prohlídkou v Omsku, takže nám ho klub poslal zpátky. Zvláštní bylo, že vše šlo přes jeho agenta, od Omsku jsme žádné oficiální vyrozumění nedostali. Bude teď u nás a pomalu se zapracuje do týmu. V listopadu se domluvíme, co dál - jestli s ním uzavřeme nový kontrakt nebo odejde.

S klubem trénuje i Josef Vašíček, který je bez smlouvy...

Mluvili jsme s ním i s jeho agentem. Pokud by se nedohodl na smlouvě v NHL nebo v Rusku, tak by mohl přijít. Ale moc velké šance jeho příchodu nedávám.

Plánuje Slavia před začátkem extraligy ještě další posily? 

Ne, nikdo další už nepřijde. Další hráče můžeme použít z Havlíčkova Brodu, s kterým máme dobré vztahy. Někteří hráči by v sezóně mohli odtud přijít, jiní ze Slavie by mohli hrát tam. Chtěli bysme, aby spolupráce fungovala i v mládežnických týmech.

Klub nechal zmenšit kluziště v Sazka Areně, co si od toho slibujete? 

Zmenšili jsme hřiště na nejmenší rozměry, jaké jsou přípustné. Samozřejmě jsme tu změnu probírali i s hráči a byli nadšení. Naše hra se přitom nijak radikálně nezmění, vždy jsme hráli důrazně dopředu. Slibujeme si od toho také to, že se zlepší atmosféra při domácích zápasech.

Líbí se vám nové logo klubu?

Já jsem přímo nadšený. Věřím, že nám pomůže získat ještě více mladých fanoušků.

Co si přejete do nové sezóny?

V posledních letech jsme většinou měli špatné začátky, to bysme samozřejmě chtěli zlepšit. Pokud se budeme v základní části pohybovat kolem čtvrtého místa, budu maximálně spokojený. Vyměnili jsme hvězdné hráče za spíše mladší, takže jsme realisté. Do této sezóny jdeme z trochu jiné pozice než dříve.

Reklama

Související témata: