Hlavní obsah

Pardubice prohrály ve Švýcarsku se Ženevou 2:4

YVERDON

Hokejisté Pardubic prohráli v druhém utkání na turné ve Švýcarsku v Yverdonu se Servette Ženeva 2:4. Další zápas čeká úřadující české vicemistry, kteří v úterý remizovali s Bielem 3:3, v pátek od 19:30 s Curychem.

Článek

Východočechům se vůbec nepovedl vstup do utkání, na začátku druhé třetiny prohrávali 0:3. Pardubičtí hokejisté ale zabojovali, 34 sekund před koncem prostředního dějství se gólově prosadil kanonýr Petr Sýkora a na počátku třetí dvacetiminutovky Michal Klejna snížil na 2:3. Moeller bojoval o vyrovnání, ale Ženeva si brankou ve třetí třetině na 4:2 pojistila výhru.

"Švýcaři nás v začátku trošku překvapili jednoduchostí. My jsme útočili, vytvářeli si šance a oni nám dávali góly. Nastřelili jsme na začátku dvě tyčky, měli jsme i dále spoustu šancí a oni nás vyučili z produktivity," řekl oficiálnímu klubovému serveru trenér Pardubic Miloš Říha. "Za stavu 2:3 jsme měli opět několik střeleckých příležitostí, ale zároveň jsme byli často vylučováni, takže výsledek je takový, jaký je," dodal.

V pardubické brance opět nastoupil Alexandr Hylák. Martin Růžička se kvůli zranění neobjevil ani na střídačce. "V dnešním zápase jsme si půjčili náhradního brankáře od juniorů Lugana, kteří tu mají turnaj. Zítra přijíždí Vladislav Koutský z Hradce Králové. Martin Růžička má klasický výron, podvrtl si nohu na rozcvičce," uvedl Říha, který má na marodce i brankářskou jedničku Jána Lašáka.

Servette Ženeva - Moeller Pardubice 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky: 8. Deruns, 20. Law, 26. Vigier, 60. Conz - 40. Sýkora, 43. Klejna.

Reklama

Související témata: