Hlavní obsah

Ve Varech hokejovou přípravu nepřeceňují

PRAHA

Výsledkově nejlepší přípravu ze všech extraligových mužstev mají hokejisté Karlových Varů, trenér Zdeněk Venera to ale nepřeceňuje: „Mužstvo si ověřilo, že má sílu, a získalo sebevědomí, ale nesmí dojít k uspokojení, důležité bude vyhrávat i v soutěži.“

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost v podání hokejistů Karlových Varů.

Článek

Ve Varech zůstali klíčoví hráči, ať už jde o vyrovnanou brankářskou dvojici, nejstaršího hráče soutěže a lídra obrany Řezníčka či sehraný Skuhravého útok, navíc se jim povedlo vhodně doplnit hlavně ofenzívu o Hluchého, Bílka či Melenovského. „Přišli zkušení borci, kteří umějí dávat góly. Vhodně jsme doplnili poměrně konsolidovaný kádr, je tu příslib zlepšení útočné činnosti, nesmíme ale létat v oblacích,“ uvažuje kouč.

Varům nahrává i extraligový los, úvodní čtyři utkání hrají doma. „Zdá se to jako výhoda, ale mužstvo se rychle může dostat i pod tlak, protože na vlastním ledě bodovat prostě musí,“ připouští Venera a doplňuje: „Jestliže jsme v minulé sezóně historicky poprvé nakoukli alespoň do předkola play off, teď bychom chtěli být zase o kousek lepší. Podobné cíle si ale dává každý.“

Ve městě se už staví nová víceúčelová hala, kam se mají hokejisté Energie přestěhovat v roce 2009. „Potřebují to hráči i fanoušci. Zázemí a podmínky budou nesrovnatelné pro všechny,“ říká Venera.

Změny u hokejistů Karlových Varů:
Přišli: Grof (o, Ústí n/L), Hluchý, Bílek (oba ú, Kladno), Melenovský (ú, Zlín).
Odešli: Bauer (o, Kadaň), Tvrdek (ú, Vrchlabí), Dvořák (ú, Plzeň), Chrenko (ú, Nitra/SR).
Ideální sestava:
Mensator (Sáblík) – Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Grof, Duben, Hanzlík, Ustrnul – Kumstát, Skuhravý, Košťál – Bílek, Kraft, Skladaný – Melenovský, Kristek, Hluchý – Zucker, Pech, Mil. Procházka – Kuběna.

Reklama

Související témata: