Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Spartu! Kvapil se znovu zranil, jeho návrat se odkládá

Praha

Návrat útočníka hokejistů Sparty Marka Kvapila do bojů o extraligové body po zranění se na dlouhou dobu odložil. Na dnešním tréninku si čtyřiatřicetiletý Kvapil poranil nohu a podle twitterového účtu Pražanů bude chybět dalších šest týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kvapil se znovu zranil, jeho návrat je nejasný

Článek

Kvapil je přitom mimo hru již velmi dlouho. Poté, co se během června po odchodu z Liberce dohodl se Spartou, odehrál za Pražany jediný extraligový zápas. Hned v prvním utkání nové sezony proti Plzni si utrhl prsní sval a musel na operaci. Podle původních odhadů měla velká letní posila týmu chybět minimálně dva měsíce.

Světový šampion z roku 2010 se již delší dobu připravoval, podle slov kouče Uweho Kruppa zkraje prosince se měl ale k tréninku na ledě vrátit až po reprezentační pauze pro Channel One Cup. Tehdy Krupp řekl, že od návratu Kvapila ještě pořád dělí několik týdnů.

V minulé sezoně byl mistr extraligy s Brnem (2017) a dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru v KHL s Dynamem Moskva druhým nejproduktivnějším hráčem základní části soutěže za plzeňským Milanem Gulašem. V 47 zápasech zaznamenal Kvapil 57 bodů za 25 gólů a 32 asistencí. V play off přidal z 16 vystoupení 13 bodů (3+10).

Reklama

Související témata: