Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic chtějí ve Varech vyhrát pro Čecha

PARDUBICE

Pardubičtí hokejisté se při čtvrtečním pohřbu v Havlíčkově Brodě hodně emotivně loučili se spoluhráčem Martinem Čechem, který před týdnem zahynul v autě, ale už musí myslet na dnešní extraligový duel v Karlových Varech, kde začnou unikátní sérii 11 zápasů na cizím ledě.

Článek

„Prožili jsme těžkou ránu a není lehké se s ní vypořádat. Musíme to ale zvládnout, Martinovu památku budeme nosit v srdci, ale do hlavy hráčů se teď potřebuje dostat hokej. Chceme vyhrát i pro něj, ale obtížnější úvod sezóny jsme snad mít nemohli,“ říká trenér Miloš Říha.

„Vary nám určitě budou chtít doma odvést nedávnou porážku z finále poháru. Nesmíme jim zbytečnými fauly dát šance k přesilovkám,“ doplňuje pardubický trenér, který při Lašákově absenci bude točit v brance Hyláka a Koutského, ale tají, kdo nastoupí ve Varech.

Také domácí trenér Zdeněk Venera nechce předem prozradit, zda nechá chytat Mensatora, či Sáblíka. „Máme tak kvalitní gólmany, že je to vlastně jedno. Utkání ale nebereme jako odvetu za pohár, extraliga má jiný význam,“ říká.

„Přejeme si hlavně úspěšně vstoupit do sezóny, i když úvodní zápas bude zřejmě oboustranně nervózní. Pardubice mají velkou sílu v útoku a pohotové hráče do koncovky, ovšem podobné typy máme i my. Musíme hrát od začátku pozorně, mužstvo je připravené na to, že se o každý bod v soutěži bude nutné poprat,“ líčí karlovarský kouč s tím, že tragické úmrtí Martina Čecha bude před utkáním připomenuto minutou ticha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.