Hlavní obsah

Třinec - Kladno 3:4Kladno otočilo zápas v Třinci a po nájezdech vyhrálo 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Tomík 1 : 0
6. Martynek 2 : 0
10. Kalla 2 : 1
25. Martynek 3 : 1
40. Procházka 3 : 2
50. Horna 3 : 3
0. Kalla 3 : 4

TŘINEC

Hokejisté Kladna vyhráli na úvod extraligy v Třinci, přestože ještě na začátku třetí třetiny prohrávali o dvě branky. Ve třetím dějství hosté srovnali náskok Ocelářů a při samostatných nájezdech Kalla s Paterou dokonali kladenský obrat. Hostující Martin Procházka si v závěrečné dvacetiminutovce připsal jubilejní 300. gól v nejvyšší soutěži.

Článek

Oceláři museli být na začátek sezóny pořádně natěšení, protože se na soupeře nadšeně vrhli. Štefanka pouze o vlásek přišel o primát střelce první branky svého týmu v novém extraligovém ročníku. Orct poté vychytal Polanského i Korhoně, ovšem v pokračující přesilovce propálila kladenského gólmana čerstvá třinecká posila, slovenský kanonýr Tomík.

O chvíli později za katr zamířil obránce Šmach a Martynkova trefa po akci Peterka naznačila, že početní výhody budou silnou zbraní domácího celku. Pak ovšem Kladenští vyrazili ve středním pásmu k rychlému výpadu, Čurilla si položil Čechmánka a dojíždějící Kalla dopravil puk podle videorozhodčího za brankovou čáru dříve než padající těla hráčů posunula konstrukci.

I dál se ale hrálo ofenzivně. V další přesilovce si na Orcta nepřišel Seman, Skořepa z těžkého úhlu trefil tyčku. V průběhu tří minut byli poté vyloučeni tři domácí hráči a v dlouhé přesilovce hostů pět na tři napálil tyčku Patera a dorážku Martiny Procházky s notnou dávkou štěstí zneškodnil gólman Ocelářů.

V první části si brankář Orct připsal 17 zásahů a další přidal hned po změně stran. Puk v dobré pozici nezpracoval Zálešák, neujala se ani možnost Peterka, přesto ve 26. minutě hosté propadli ve středním pásmu a Zálešák ukázkově připravil gól pro Martynka. Vzápětí ještě spálil tutovku Tomík, ale pak jako by domácí začali víc myslet na obranu.

Procházka si připsal jubilejní trefu 

Šancí ubylo, Kladenští srovnali hru ve středním pásmu a pokoušeli se ještě utkání více zdramatizovat. Mohlo se to podařit Martinu Procházkovi dokonce při čtyřminutovém oslabení hostů, ovšem s ideální přihrávkou Patery do sóla naložil zkušený forvard prachbídně.

Své zaváhání ale pravé křídlo první lajny napravilo po dvaceti vteřinách třetího dějství, kdy Procházka prostřelil Čechmánkovy betony. Kladno se dostalo do tempa, před domácí brankou bylo rázem živo. Čechámek měl práce nad hlavu, s vypětím sil zmařil další možnost Martina Procházky i vzápětí Bělohlava. Rozhodnutí na holi měl Tomík, Orct ovšem udržel kladenské naděje. Hosty pak rozjásal v oslabení Horna, který chtěl brejk vyšperkovat přihrávkou na Kallu, ovšem domácí obránce Malec si srazil puk do vlastní branky.

A s Třincem mohlo být hůř, pokud by Horna v 55. minutě dokázal přehodit ležícího Čechmánka. Pak ještě spálil šanci Martynek, jenže skóre se neměnilo ani prodloužení. Při nájezdech poslal Třinec do branky Vojtka, kterého však v první sérii překonal Kalla, pak sice neuspěl Martin Procházka, ale protože Orcta nepřelstili Zálešák ani Tomík, ukončil nájezdy úspěšný Patera.

Oceláři Třinec - Geus Okna Kladno 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Tomík (Sekeráš), 7. Martynek (Peterek), 26. Martynek (Zálešák) - 11. Kalla (Čurilla), 41. Martin Procházka (Bělohlav), 51. Horna (L. Procházka), rozhodující nájezd Kalla. Rozhodčí: Homola - Čížek, Prchal. Vyloučení: 6:7, navíc Patera (Kladno) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3561.
Třinec: Čechmánek (66. Vojtek)- Sekeráš, Švarný, Seman, Malec, Kundrátek, Kroupa - Tomík, Skořepa, J. Štefanka - Zálešák, Peterek, Martynek - Tomas, Polanský, Korhoň - Stals, Steber, Kolusz. Trenéři: P. Marek a Juřík.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek (36. Štěpánek), Šmach, Schnábel, L. Procházka, Nádašdi - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Čurilla, Gardoň, Tenkrát - Horna, Kalla, Kuchler - Kazatel, Rudovský, Diviš. Trenér: Müller a Kasík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice