Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:1Obránce Hanzlík zařídil dvěma góly výhru Varů nad Litvínovem 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Skuhravý 1 : 0
8. Reichel 1 : 1
45. Hanzlík 2 : 1
51. Hanzlík 3 : 1

KARLOVY VARY

Obránce Jiří Hanzlík zařídil dvěma góly v závěrečné třetině výhru Karlových Varů v nedělním utkání 4. kola hokejové extraligy nad Litvínovem 3:1. Nejdříve v 46. minutě dostal Energii v přesilové hře podruhé v zápase do vedení a za šest minut pojistil výsledek z trestného střílení. Západočeši tak zakončili sérii čtyř duelů za sebou doma, z nichž vytěžili celkem devět bodů. Litvínov zatím na bod venku čeká.

Článek

Hosté se od úvodního vhazování tlačili dopředu, ale první přesilovka se jim nevydařila. Ve čtvrté minutě vyrazil litvínovský brankář Hübl Grofovu bombu a vzápětí si Severočeši málem dali vlastní gól. Potom na druhé straně brankář Mensator kryl Reichlovu střelu, ale v sedmé minutě otevřel skóre v přesilovce karlovarský Skuhravý, který vložil hokejku do Dobroňovy střely.

Za dvě minuty ale Reichel zblízka vyrovnal. V polovině první třetiny hosté karlovarské při hře pět na pět na dvě minuty uzamkli v obranném pásmu a Energie se ubránila s vypětím sil. Domácí byli v útlumu i v dalších minutách, i když hráli přesilovku. V 14. minutě unikl v oslabení Rindoš, byl sražen Grofem a rozhodčí Bolina nařídil trestné střílení. Reichel ale na Mensatora nevyzrál. V 18. minutě ještě kryl karlovarský gólman Trávníčkovu střelu.

Na začátku druhé části neuspěl proti Hüblovi Hluchý a Mensatora nedokázali překonat Jenáček ani Trávníček. V polovině zápasu se domácí s přehledem ubránili dvěma přesilovkám Litvínova za sebou. Ve 35. minutě vyzkoušel Hübla domácí Kumstát.

V závěrečném dějství domácí zabojovali a vydřeli výhru. Ve 44. minutě Hübl skvěle zlikvidoval Kraftovu střelu, potom hrály Karlovy Vary 34 sekund v pěti proti třem, ale litvínovského brankáře ze dvou závarů před brankou nepřekonaly. Až v přesilovce pěti proti čtyřem se ve 46. minutě trefil od modré obránce Jiří Hanzlík.

V 52. minutě byl sražen Skuhravý a sudí Bolina nařídil už podruhé v utkání trestné střílení a Hanzlík jej s přehledem proměnil. V 58. minutě měl vyloženou šanci ještě Pech, ale Hübl další gól už nepustil.

Energie Karlovy Vary - Litvínov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Skuhravý (Dobroň), 46. Jiří Hanzlík (Bílek), 52. Jiří Hanzlík z trestného střílení - 9. Reichel (Bednařík). Rozhodčí: Bolina - Bejček, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. Diváci: 3020.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Mudroch, Němec, Řezníček, Duben, Grof, Jiří Hanzlík, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Hluchý - Zucker, Pech, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl ml. - Koma, Šlégr, Vobořil, Hranáč, Punčochář, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Bednařík - Benda, Branda (41. Sklenička), Jenáček - Jánský, Lukeš, Machulda - Trávníček, Rindoš, Černý. Trenér: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice