Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 1:2Budějovice vyhrály na ledě Vítkovic a opět vedou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Mertl 0 : 1
52. Hübl 0 : 2
53. Hruška 1 : 2

OSTRAVA

Skvělý brankář Turek a přece jenom produktivnější útočníci zajistili hokejistům Českých Budějovic vítězství ve Vítkovicích. Ostravané doplatili na tragickou hru v přesilovkách. Budějovice zaznamenaly už šesté vítězství v řadě a vrátily se do čela tabulky.

Článek

Dlouho šlo o souboj vítkovických střelců s Turkem. Na brankáře nevyzráli ani Petrovický s Prorokem, slovenský útočník spálil svou možnost i ve druhé části, Šimíček v sóle trefil tyčku. To ostravský gólman Prusek si nejtěžší zákroky odbyl při nájezdech Brabence. Vítkovice si před 79 s trvající přesilovkou pět na tři na přelomu druhé části vzali time out, ale bez efektu.

Trnka pálil do Turka, neuspěli ani Krenželok s Šimíčkem, a tak při signalizovaném trestu se z úhlu prosadil hostující Mertl. Jihočeši tím ožili, tyčku trefil Šimánek, sólo pak využil až Hübl. Domácí dostala do hry dorážka Hrušky, ale ze závěrečného tlaku Ostravané nic nevytěžili, o naději je připravila zbytečná vyloučení.

Miroslav Fryčer, trenér Vítkovic: „Bylo tam z naší strany hodně srdce a nasazení, ale štěstí chybělo. Skvěle chytali gólmani.“

Josef Jandač, trenér Č. Budějovic: „Po vyrovnané první části získal soupeř navrch, bylo to o první brance. Lví podíl na výhře má Turek."

Vítkovice Steel - Mountfield Č. Budějovice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. R. Hruška (Köhler) - 45. Mertl (Vydarený), 53. V. Hübl (Brabenec). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 3814.
Vítkovice: Prusek - Marušák, Trnka, Kuboš, Gulaši, Jurečka, Heš - Ujčík, Petrovický, Prorok - Weissmann, Šimíček, Krenželok - Klimek, Vala, Hubáček - Tomášek, R. Hruška, Köhler. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar, Bolf - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Veselý, Vak, Hudec - Mertl, Květoň, Kotrla. Trenéři: Jandač a Černý.

Reklama

Související témata: