Hlavní obsah

Kladno: ani štěstí, ani body

PRAHA

Slavná minulost je teď hokejistům Kladna k ničemu. Po sedmi kolech tonou v extraligovém podpalubí a obrat nenastal ani v neděli na Spartě. Štěstí se v rozhodujícím okamžiku vyhnulo i gólmanu Zdeňku Orctovi, který jinak celý zápas trápil domácí střelce.

Článek

Při klíčovém momentu utkání ztratil kotouč z dohledu a bylo zle. „Jen jsem cítil, jak mě puk praštil do betonu. A pak už se mohl Nedvěd radovat,“ litoval kladenský brankář. Posila z NHL lehce přihrála Spartě další tři body a udržela její domácí neporazitelnost. „Štěstí, že jsem tam zrovna stál. Někdy člověk pálí celý zápas jako zběsilý a nic tam nespadne,“ usmíval se P. Nedvěd, zatímco jeho bratru Jaroslavovi museli po ráně hostujícího obránce Ševce z ledu pomáhat maséři.

Kladnu se teď nedýchá vůbec dobře. Vyhrálo pouze v prvním kole, v pátek pojede na led vedoucích Českých Budějovic. „Proti silnějším soupeřům se nám ale hraje líp,“ věří v obrat kouč Zdeněk Müller, kterého aspoň potěšilo, že výkon týmu už byl o dost lepší než při domácí ostudě s Ústím nad Labem. „Hráli jsme tentokrát víc odpovědně než posledně. Drželi jsme se zpátky a od toho musíme začít každý zápas,“ přidal se Orct.

V útoku ale Kladno předvádí velké trápení, šancí je málo a ani přesilovky nefungují. „Mají nás teď víc přečtené,“ myslí si kouč Müller. „Svoji přípravu všichni stavějí na tom, že musí pohlídat Pateru s Procházkou.“

Reklama

Související témata: