Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 4:1Plzeň nezachytila třinecký nástup a venku opět nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Tomík 1 : 0
2. Korhoň 2 : 0
4. Laš 2 : 1
25. Tomík 3 : 1
53. Korhoň 4 : 1

TŘINEC

Raketový nástup a dva góly v úvodních třech minutách pomohly hokejistům Třince k výhře 4:1 nad Plzní. Západočeši se po hrozivém začátku už nevzchopili. Jejich jediný gól vstřelil Marek Laš, ale úspěch Ocelářů tím neohrozil a Plzeň tak stále čeká na první letošní tříbodovou výhru. Dvěma trefami se znovu prosadil slovenský útočník Róbert Tomík, který svůj letošní střelecký účet rozšířil už na sedm zásahů.

Článek

Bez nemocné brankářské opory Málka Plzeň zápas hůře nemohla rozehrát. Jarina, který v extralize oblékl premiérově dres Lasselsbergeru, udržel čisté konto jen 42 vteřin, než puk z brankoviště doklepl Tomík a svým letošním šestým gólem dal křídla třineckému rozletu. Domácí začali ve velkém stylu. Své první střídání přikrášlila gólem i čtvrtá lajna. Korhoňův pokus prvně zblokovala obrana, ale opakovaný pokus se zastavil až o síťku.

Hosté se nedali. Do hry o body je vzápětí vtáhl zpátky Laš, který v páté minutě tečí přesměroval za Vojtka Jasečkovu přihrávku. V oboustranně útočném utkání si diváci na nudu nemohli stěžovat. Šancí měly obě strany dostatek, tu největší Šindel. Jeho pokus ale zazvonil jen o tyčku.

Začátky třetin Západočechům nešly. Mizerný nástup zopakovali i ve druhé části; Třinec je přehrál v poli i střelecky, ale Jarina spoustu jeho příležitostí i se štěstím zlikvidoval. Tlak přetavil na branku jedině kanonýr Tomík, který bez přípravy umístil do horního růžku Steberovu přihrávku zpoza branky. Dalším akcím učinil přítrž Jarina, když už nestíhal, pomohly mu tyčky. Jako při střelách Martynka a Skořepy.

Plzeňské spasily domácí fauly. Z nejhoršího se dostali v dlouhé přesilovce pět na tři, při které dusili Oceláře osmdesát vteřin před Vojtkem, ale vyjma ostrého projektilu Benáka nebyla domácí branka v přímém ohrožení. Nápor Třince přesto polevil. Hosté srovnali hru, ovšem zápas více nezdramatizovali. Divíškovi totiž před prázdnou brankou přeskočil puk přes čepel a osamocený Čakajík v přesilovkovém obklíčení nezacílil z mezikruží ani prostor branky.

Ještě devět minut před koncem hosté dýchali: 63 vteřin svírali Oceláře znovu při výhodě pěti proti třem, ale domácí náhradník Vojtek měl velký den a vyznamenal se i při těžké Dvořákově teči. Tak se tedy prosadil soupeř. Šest minut před koncem ujel Korhoň a ze svízelné pozice bekhendem jednoruč zasunul puk vedle Jariny do branky počtvrté.

Oceláři Třinec - Lasselsberger Plzeň 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Tomík (Štefanka), 3. Korhoň (Skořepa), 26. Tomík (Steber), 54. Korhoň (Sekeráš) - 5. Laš (Jasečko). Rozhodčí: Šindler - Kis, Padevět. Vyloučení: 11:10. Bez využití. Diváci: 3284.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Švarný, Pácal, Malec, Kroupa, Andersons - Tomík, Štefanka, Steber - Tomas, Polanský, Zálešák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň, Kolusz, Skořepa. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Plzeň: Jarina - Jasečko, Čakajík, Benák, Dobrovolný, Nikolov (41. L. Martinec), Dresler - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Šindel, Matějovský - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Kocman, M. Sýkora. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice