Hlavní obsah

Pardubice sáhly ke změnám, Andrašovský přestoupil do Zlína

PARDUBICE

Vedení hokejového klubu Moeller Pardubice reagovalo na nepodařený vstup do sezóny a sáhlo ke změnám v kádru. Slovenský útočník Dušan Andrašovský byl z kádru úřadujícího vicemistra uvolněn na přestup do Zlína. V kádru posledního týmu tabulky naopak bude útočník Jan Starý, který začal ročník v prvoligovém Hradci Králové, ale nastoupil za Moeller už v úterním utkání na ledě Vítkovic.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Dušan Andrašovský ještě v dresu Plzně

Článek

Změny jsou prvním z opatření, ke kterým se klub po dosavadních špatných výsledcích odhodlal. "Čeká nás nelehký proces, jehož cílem je resuscitovat tým a hrát hokej přitažlivý pro diváky," řekl oficiálním internetovým stránkám klubu generální manažer Zbyněk Kusý.

Pardubice mají za sebou sérii deseti utkání venku, v nichž získaly jen čtyři body. Čekají je ještě duely v pátek v Liberci a v neděli na ledě nováčka z Ústí nad Labem, než se v úterý v předehrávce 34. kola proti Zlínu představí poprvé v sezóně v domácím prostředí.

Andrašovský v této sezóně vstřelil v osmi zápasech jedinou branku a s týmem k poslednímu utkání do Ostravy stejně jako jeho krajan Peter Pucher a obránce Marek Posmyk vůbec necestoval. Do Pardubic přišel třicetiletý Andrašovský loni v létě po šesti sezónách strávených v Plzni. V uplynulém ročníku si připsal v 64 zápasech 28 bodů za 17 branek a 11 asistencí.

Jednadvacetiletý Starý při svém prvním startu v této extraligové sezóně skóroval, ale porážce 2:4 ve Vítkovicích nezabránil. Už v uplynulém ročníku působil střídavě v Pardubicích a Hradci Králové.

Reklama

Související témata: