Hlavní obsah

Kladno - Karlovy Vary 2:6Karlovy Vary vyhrály v Kladně a potvrdily úspěšnost venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ševc 1 : 0
11. Kraft 1 : 1
30. Grof 1 : 2
33. Hluchý 1 : 3
35. Zucker 1 : 4
36. Skladaný 1 : 5
37. Čurilla 2 : 5
50. Bílek 2 : 6

KLADNO

Hokejistům Karlových Varů se v letošní sezóně O2 extraligy mimořádně daří na ledě svých soupeřů, prohráli zatím jen v Ústí a to ještě až po nájezdech. A svoji úspěšnost venku potvrdili i v Kladně. Po vítězství 6:2 si Energie před zbývajícími zápasy jedenáctého kola upevnila druhé místo v tabulce. Gólem a asistencí se na vítězství podílel bývalý hráč Kladna Vítězslav Bílek.

Článek

Od sedmé minuty hráli domácí minutu a půl trvající přesilovku pět na tři a Ševc už po několika vteřinách dělovkou od modré otevřel skóre. Také hosté udeřili při početní výhodě, když se už po čtyřech minutách před Orctem nejlépe zorientoval Kraft. V šestnácté minutě objel rychlík Tenkrát karlovarskou branku, ale následná střela trefila jen připraveného Mensatora. Neúspěšný byl na druhé straně rovněž Milan Procházka.

Od začátku druhé třetiny předváděli hosté, proč patří v letošní sezóně ke špici extraligy, jejich takřka pětiminutový tlak však ke gólu nevedl. Proti Orctovi neuspěl ani Melenovský, který ujel obraně po pravém křídle. V 28. minutě inkasoval Kumstát tvrdý bodyček od Libora Procházky, jenže o chvíli později se musel červenat kladenský bek. Skladaný prohodil za jeho záda "žabku" na Grofa a ten dostal hosty poprvé do vedení.

Hosté udeřili čtyřikrát během šesti minut 

Za další tři minuty už to bylo o dvě branky. Obránce Duben objel kladenskou branku, poslal puk na připraveného Hluchého, a bývalý Kladeňák se sám proti Orctovi nemýlil. Když ani ne po dvou minutách zvýšil už na 1:4 Zucker, nezbylo domácímu kouči Müllerovi nic jiného, než si vybrat oddechový čas. Jeho malátným obráncům to ale zjevně nepomohlo, po jednoduché a rychlé kombinaci přidal další trefu Skladaný.

Alespoň, že se činili útočníci. Brankovou ztrátu ještě trochu zmírnil Čurilla, Bělohlava vzápětí vychytal Mensator. V poslední minutě druhé části navíc dostali domácí další minutu a půl dlouhou přesilovku pěti proti třem, jenže Tenkrát trefil zblízka jen tyčku. Dvojnásobná početní výhoda pokračovala i po přestávce, ale její šanci na úspěch nejprve zhatil pohotovými zákroky Mensator a poté svým vyloučením Patera.

Po vyloučení Tenkráta v 51. minutě se prosadil další exkladenský útočník v karlovarském dresu Vítězslav Bílek a bylo definitivně jasné, že se domácí už na závěrečný odpor nezmohou. Ke špatné obranné činnosti se přidával slabý důraz v útočné fázi a Kladno zůstalo po další porážce u dna extraligové tabulky.

HC GEUS Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (1:1, 1:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Ševc (Kalla), 38. Čurilla (M. Procházka) - 12. Kraft (Bílek), 31. Grof (Skladaný), 34. Hluchý (Duben), 36. Zucker (Milan Procházka), 37. Skladaný (Kristek), 51. Bílek (Němec). Rozhodčí: Šindler - Pouzar, Kabourek.
Kladno: Orct - Ševc, Hájek, Šmach, Schnábel, L. Procházka, Nádašdi, Štěpánek - Bělohlav, Patera, Tomajko - Čurilla, Gardoň, M. Procházka - Horna, Kalla, Tenkrát - Diviš, Kazatel, Kuchler. Trenér: Zdeněk Müller.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Duben, Grof, Mudroch, Ustrnul - Košťál, Skuhravý, Kumstát - Hluchý, Kraft, Bílek - Melenovský, Kristek, Skladaný - Pech, Milan Procházka, Zucker. Trenér: Zdeněk Venera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.