Hlavní obsah

Sparta - Znojmo 2:1Sparta díky přesilovkám zdolala znojemské Orly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Melichárek 1 : 0
23. Ton 2 : 0
56. Haman 2 : 1

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v pátečním 11. kole O2 extraligy znojemské Orly 2:1. Pražanům k vítězství dopomohly zejména přesilové hry. Hned první využil Melichárek, následující pak přetavil v branku kanonýr Ton. Znojmu se v závěru zápasu podařilo již jen zkorigovat výsledek, ačkoliv v posledních vteřinách třetí třetiny trefil Růžička horní tyčku Dubovy branky.

Článek

Sparta na svého soupeře vlétla hned od úvodních minut, čemuž dopomohly i hrubé chyby Znojemských. Hosté se k přímému ohrožení Dubovy branky dostali až v páté minutě, Svobodovu střelu však gólman Pražanů kryl. O minutu později se Spartě naskytla možnost sehrát první přesilovku v zápase a svou šanci využila. Po Netíkově střele se z těžkého úhlu prosadil Tibor Melichárek a poslal domácí do vedení.

Spartu úvodní branka navnadila a i nadále pokračovala v obléhání Trvajovy svatyně. Přečíslení dva na jednoho ale zhatila nepřesná Štrbova přihrávka na kanonýra Tona. V deváté minutě se po krásné individuální akci prokličkoval až před Trvaje Netík, na znojemského brankáře si ale nepřišel. V polovině první části hry se možnost početní výhody naskytla i hostům, k vážnějšímu ohrožení Duby se ale nedostali. Zvýšit skóre mohl ve dvacáté minutě agilní Netík, poskakující kotouč však zkrotit nedokázal a branku hostí přestřelil.

Pražané se tak gólu dočkali až ve druhé třetině a opět jim k tomu pomohla početní převaha. Po dlouhém obléhání Trvajovy klece poslal Vykoukal přihrávku Petru Tonovi a sparťanský kanonýr střelou z první trefil přesně prostor pod Trvajovou vyrážečkou. Vzápětí mohlo být Znojmu ještě hůře. Po špatném střídání zapomněli hosté na zcela osamoceného Netíka, jehož samostatný nájezd překazil v poslední chvíli faulem Kotaška.

Šanci na snížení prováhalo Znojmo v 29. minutě, kdy únik tří hráčů proti samotnému Jaroslavu Nedvědovi pokazil nepřesnou přihrávkou Plášek. I další šance znojemských troskotaly na brankáři Dubovi, tak jako v devětatřicáté minutě, kdy Dopita vymyslel šanci pro Erata, jehož střelu ale zpacifikovala gólmanova lapačka.

Definitivní klid do sparťanských řad mohl přinést v 47. minutě opět v přesilové hře Štrba, z bezprostřední blízkosti ale trefil jen Trvajovo rameno. V 56. minutě se ke svému oblíbenému sólu dostal Ton, Trvaj se ale položil na led a jeho střelu po ledě vyrazil.

V 57. minutě se dočkalo i Znojmo, když na rozdíl jediného gólu snížil Haman, který efektivně tečoval Jarešovu střelu od modré. O minutu později se blýskl Duba, který Dopitův pokus z mezikruží vyrazil nad branku. V závěru normální hrací doby se sice nechal vyloučit znojemský kapitán Bičánek, minutu po něm ho ale následoval i sparťan Hanzlík a Znojmo tak půl minuty před koncem hrálo přesilovku, kterou navíc umocnil odjezdem na střídačku Trvaj. V posledních vteřinách zápasu sice trefil Růžička horní tyč, vytouženého vyrovnání se už ale hosté nedočkali.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td>Sparta Praha - Znojemští Orli 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 7. Melichárek (Netík), 24. Ton (Vykoukal) - 57. Haman (Jareš) . Rozhodčí: Fraňo - Pešek, Šátava. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 5741. </td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Duba - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, J. Nedvěd, Černošek - Zelenka (21. Dragoun), P. Nedvěd, M. Havel - Ton, Vaic, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Hromas, Langhammer, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek. </td></tr><tr><td><strong>Znojmo:</strong> Trvaj - Jareš, Švrček, Bičánek, Tesařík, Kotaška, Chvátal - M. Růžička, Dopita, Erat - Plášek, Haman, J. Svoboda - Selingr, R. Procházka, Padělek - Beroun, Meidl, Kucharczyk. Trenéři: V. Sýkora a Hynek. </td></tr></tbody></table>

Reklama

Související témata: