Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Litvínov 2:1Novotný vystřelil hokejistům Ústí dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Vobořil 0 : 1
40. Antoš 1 : 1
60. Novotný 2 : 1

PRAHA

Ve čtvrteční předehrávce 13. kola O2 extraligy zkřížili své hole domácí hokejisté Ústí nad Labem se severočeským rivalem z Litvínova. Obě mužstva se spolu v nejvyšší hokejové soutěži střetla poprvé ve své historii. O dvou bodech pro Ústecké Lvy rozhodl střelou v prodloužení Andrej Novotný.

Článek

Do premiérového severočeského derby mezi domácími Lvy z Ústí nad Labem a Litvínovem vstoupil aktivněji ústecký Slovan, ale Janků se v 1. minutě gólově neprosadil. Když vzápětí šanci nevyužil hostující kapitán Reichel, čekali domácí fandové na další šanci svého týmu do 10. minuty, kdy hráli Lvi přesilovou hru.

Nejprve z první vystřelil kapitán Antoš a následně neuspěl v konfrontaci s Fraňkovou lapačkou Vágner. Ústečtí obléhali hostující svatyni i nadále a v probíhající početní výhodě netrefil po Mrázkově uvolnění odkrytou klec Litvínova ani nadvakrát Ficenc.

Hosté byli i díky několika přesilovkám v úvodním dějství aktivnější. Domácí se tlaku ubránili a naopak několikrát musel zachraňovat na druhé straně litvínovský brankář.

Janků si poranil žebra a má podezření na otřes mozku

Úvod druhé dvacetiminutovky zastihl hosty nervózní a díky dvěma zbytečným faulům mohli ústečtí hokejisté těžit z přesilových her. Nabídnutými přesilovkami ovšem pohrdli a nevytvořili si žádnou vyloženou šanci. Jediným vzruchem tak bylo zranění Pavla Janků, který si ve 26. minutě po tvrdém nájezdu litvínovského Hranáče u hrazení narazil žebra a utrpěl otřes mozku.

Ve 32. minutě měl obrovskou šanci k otevření gólového účtu domácí Novotný, ale zapomenutý puk mezi kruhy trefil jen do připraveného Fraňka. V zápětí projel Vágner podél hrazení až před litvínovského brankáře, ale jeho zasunutí za brankovou čáru musel potvrdit video rozhodčí. Muž u videa puk za brankovou čárou neviděl a gól tak nemohl být uznán.

Ve 36. minutě se pro změnu měli domácí obránci co ohánět po rychlém útoku Daniela Brandy. Napodruhé z otočky však litvínovský útočník červené světlo nerozsvítil.

Co se nepovedlo Brandovi, stalo se čtrnáct sekund před koncem druhé třetiny. Ihned po vhazování vypálil Vobořil a jeho nenápadnou střelu tečoval do vlastní sítě ústecký Tomáš Martinec - 0:1. Do šaten se šlo lépe bíložlutým.

Bleskový vstup Ústí do třetí třetiny

Třetí třetina začala sprchou pro hostující tým, když šestatřicet sekund po vhazování srovnal stav utkání kapitán Lvů Milan Antoš. Bývalý slávistický forvard poslal puk po Špirkově přihrávce nad Fraňkovo rameno - 1:1.

V 51. minutě měl možnost zvážit z prostoru mezi kruhy na misku vah na stranu Litvínova Machulda po nepřesné ústecké rozehrávce. V prostoru mezi kruhy recept na Přikryla v ústecké kleci nenašel. Na druhé straně se blýskl pohotovým zákrokem Franěk lapačkou po střele Špirka od modré čáry.

Hokejová O2 extraliga - 13. kolo:
Ústí nad Labem - Litvínov 2:1  po prodl.on-line
Znojmo - Třinecon-line
České Budějovice - Karlovy Varyon-line
Kladno - Pardubiceon-line
Sparta Praha - Plzeňon-line
Slavia Praha - Vítkoviceon-line
Liberec - Zlínon-line

Přes závěrečný tlak Chemiků se již nikdo z branky neradoval. Slovan měl přitom obrovskou možnost získat tři body při přesilové hře, kterou věnoval domácím Jánský za krosček. Šance Pazourka v posledních sekundách gólem neskončila.

Ke slovu přišlo pětiminutové prodloužení, v němž domácí pokračovali v přesilové hře. Necelých pět tisíc diváků vybuchlo radostí, když 21 sekund po začátku propálil vše, co mu stálo v cestě Andrej Novotný.

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Litvínov 2:1 po prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 41. Antoš (Špirko), 61. A. Novotný (Antoš) - 40. Vobořil (Benda). Rozhodčí: Minář - Tošenovjan, Lederer. Vyloučení: 7:6, navíc Šlégr, Hranáč (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4980.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Houdek, Ficenc, Zeman, Hořava, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Klobouček, Mrázek, J. Evan - Špirko, T. Martinec, Klimt - Šaffer, Heřman, Liščák. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Litvínov: Franěk - Koma, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, Šlégr - Lukeš, Reichel, Bahenský - Bednařík, Branda, Benda - Jenáček, J. Černý, Jánský - Machulda, Rindoš, Sklenička. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.