Hlavní obsah

Znojmo - Třinec 1:4Znojemské hokejové trápení prodloužila prohra s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Sekeráš 0 : 1
27. Květoň 0 : 2
34. Tomík 0 : 3
37. Růžička 1 : 3
49. Polanský 1 : 4

ZNOJMO

Zoufalá a nepřesná koncovka se podepsala na dalším domácím neúspěchu hokejistů Znojma, kteří podlehli v pátečním utkání 13. kola extraligy Třinci 1:4. Orli prohráli už páté utkání po sobě a tým je v psychickém útlumu. Třinec předvedl chytrý hokej s hlavně dal domácím hráčům lekci z efektivity.

Článek

Orli vstoupili do utkání hodně nešťastně, neboť už po 27 sekundách inkasovali první branku. Dopita prohrál ve vlastní třetině vhazování, střela obránce Sekeráše si našla skulinku mezi položeným chráničem brankáře Trvaje a tyčkou. Inkasovaný gól srazil sebevědomí domácích hokejistů, z jejichž hry se vytratila přesnost a důraz.

Třinec v první třetině doplácel na nečistou hru častými vyloučeními. I v početní výhodě se však Znojmo trápilo, nevyužilo ani jednu ze čtyř přesilovek v úvodních dvaceti minutách a k vyrovnání nepomohla ani půlminutová hra pět na tři. Přesilovky narušily i herní rytmus domácího týmu, neboť trenéři Sýkora s Hynkem spoléhali hlavně na zkušený Dopitův útok a zbývající hráči vyšli z tempa. Jedinou slibnější šanci v první třetině měli Orli v šesté minutě, kdy Bičánkova střela od modré čáry proklouzla pod brankářem Vojtkem, nikdo ze znojemských útočníků se ale nestačil dostat k puku ležícímu těsně před brankovou čárou.

Lekci z produktivity dal Třinec svému soupeři ve druhé třetině. Při přesilovce Třince signalizoval rozhodčí Šindler vyloučení dalšího znojemského hráče, hostující hokejisté dali ale před přesilovkou pět na tři dali přednost dohrání akce, kterou zakončil Květoň druhým gólem. I když se Znojmo snažilo o útočný hokej, koncovku nezvládalo.

V protiútocích se nedokázali prosadit přes dobře bránící zadáky Třince, pokud se už dostali ke koncovce, tak působili bezmocným dojmem proti brankáři Vojtkovi. Třinec spoléhal na rychlé protiútoky, po jednom z nich přidal ve 35. minutě střelecky aktivní Tomík třetí branku. Teprve šestou přesilovku se podařilo Znojmu využít, když po Tesaříkově přihrávce překonal Vojtka pohotovou střelou Růžička.

Beznaděj Orlů vyvrcholila v poslední třetině, do níž vstoupili s obrovskou touhou po vyrovnání. Při dvou vyloučeních Zálešáka si domácí tým vytvořil velký tlak, protivníka nepustil z jeho obranného pásma a Vojtek čelil krupobití střel a často nevěděl, kde je kotouč. Z převahy ale Znojmo nevytěžilo vůbec nic, naopak z bleskového protiútoku prokázal Polanský své střelecké umění a překonal Trvaje po čtvrté. Po této brance už zápas ztratil náboj a Třinec už nedal soupeři šanci ani na zkorigování výsledku.

Znojemští Orli - Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 38. M. Růžička (Tesařík) - 1. Sekeráš (Štefanka), 28. D. Květoň (Peterek), 35. Tomík (Štefanka), 50. Polanský (Peterek). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 8:7, navíc Steber (Třinec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2571.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Chvátal, Švrček, Jareš, Kotaška, Vyrůbalík, Tesařík - Erat, Dopita, M. Růžička - Kucharczyk, Haman, Plášek - Padělek, R. Procházka, Selingr. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons - Tomík, Štefanka, Skořepa - D. Květoň, Peterek, Zálešák - Korhoň, Polanský, Tomas - Kolusz, Martynek, Steber. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice