Hlavní obsah

Znojemští hokejisté se po poradě střelecky probudili

ZNOJMO

V pěti předchozích duelech vstřelili v průměru jediný gól a pokaždé prohráli. V neděli ale nasázeli hokejisté Znojma v poslední třetině Litvínovu za necelých sedm minut tři branky a po 35 dnech se radovali ze tří bodů.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Jiří Dopita (uprostřed) ze Znojma se raduje z branky.

Článek

„Za to, jak kluci za nepříznivého stavu 0:1 obdivuhodně zmobilizovali síly, jim patří veliký dík. Konečně ukončili pochmurnou sérii,“ oddechl si po výhře 3:1 znojemský asistent Pavel Hynek.

K důležitému vítězství Orlům možná pomohla i neplánovaná sobotní porada. „Mířili jsme na trénink, ale zjistili jsme, že na třetině kluziště nelze bruslit kvůli opravě chladicího zařízení a unikající čpavek nás vyhnal ven ze stadiónu. Místo tréninku jsme si sedli a vyříkali na rovinu všechno špatné, co nás v úvodu sezóny provází. Možná to bylo ku prospěchu,“ usmál se Hynek.

„Nebyla to ale žádná bouřlivá diskuse. Všichni jsme si poté společně slíbili, že už musíme proti Litvínovu za každou cenu zabrat. Spadl mi dost velký kámen ze srdce. Proher už bylo příliš,“ tvrdil nejzkušenější znojemský hráč Jiří Dopita, jenž byl na ledě u všech tří gólů.

Zejména jeho vyrovnání na 1:1 necelých devět minut před koncem byla klíčové. „Po Růžičkově perfektní přihrávce stačilo jen puk zamést do branky,“ odmítal ovšem chválu. Znojemští věří, že si teď užijí v extralize mnohem víc radosti. „Snad nám to půjde ve druhé čtvrtině líp. Bylo by hezké přidat další body hned v úterý v Pardubicích,“ těšil se už Dopita na úterní střetnutí proti svému bývalému zaměstnavateli.

„V každém zápase teď musíme výhru nad Litvínovem potvrzovat,“ plánoval i Hynek, jenž popřel spekulace, že měli společně s koučem Sýkorou před utkáním nůž na krku. „Nikdo z vedení klubu nám nic takového ani nenaznačil. Sami jsme ale pochopitelně moc dobře věděli, že je nejvyšší čas, abychom konečně vyhráli a zastavili propad tabulkou,“ líčil Hynek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.