Hlavní obsah

Vítkovice - Liberec 1:2Liberci vystřelil výhru ve Vítkovicích svým prvním gólem Vantuch

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Procházka 0 : 1
43. Burger 1 : 1
44. Vantuch 1 : 2

OSTRAVA

Hubeným vítězstvím 2:1 na ledě Vítkovic zaokrouhlili hokejisté Liberce sérii utkání, ve kterých bodovali, na rovných deset. Domácí ukázali nejnižší návštěvě sezóny v ČEZ Aréně další ze svých chabých výkonů, který postrádal nápad v ofenzívě i důraz a klid v koncovce. Liberci stačila důkladná obrana. Výhru mu vystřelil patnáct minut před koncem svým prvním extraligovým gólem Lukáš Vantuch.

Článek

Vyrovnanému zápasu nechybělo tempo, ale výraznější příležitosti. Střelbou sice žádný z týmů nešetřil, jenomže pokusy z větší vzdálenosti gólmanům nenaděly starosti. Domácí měli opticky hladší přechod středním pásmem. Ujčík v páté minutě vystartoval do přečíslení s Hruškou, ale jemu rána bez přípravy nesedla a bez patřičné razance přistála na Fikrtově betonu. Liberecký gólman měl velkou kliku v deváté minutě: Ujčík to vychytrale zkoušel z nulového úhlu, ale puk Fikrtovi poskakoval po rameni, až spadl před lajnu a dostal se do bezpečí.

Svižný rozjezd soupeřům dlouho nevydržel. Nasazení, zajímavé momenty a gólové šance se od druhé části staly nedostatkovým zbožím. Zaujal snad jen hattrick Ujčíka, který se během deseti minut nechal třikrát vyloučit. Liberec byl však i v přesilovkách bezzubý. Pince pořádně neprověřil a domácí gólman musel nejsvízelnější zákrok vytáhnout ve 40. minutě, když semaforem zneškodnil po teči spoluhráče Burgera možná jistý gól.

Smůlu si však Vítkovice nevybraly. Vlastnímu gólu stejně neušly, Procházka obkroužil branku a jeho přihrávce naslepo pomohla do branky brusle domácího útočníka Köhlera.

Jak lehce Bílí Tygři vedení nabyli, tak lacino o něj i přišli. Srovnal Burger, který z ostrého úhlu využil zakrytého výhledu brankáře. Radosti si však domácí neužili dlouho. Liberecký mladík Vantuch si pro svou premiérovou extraligovou trefu nemohl vybrat příhodnější okamžik; za 28 vteřin vygumoval Burgerovo vyrovnání parádním švihem pod horní tyčku. Dlouhé čekání na gól tak hráči divákům vynahradili třemi brankami v rozpětí necelých tří minut.

Výhru Severočechů mohl ve 49. minutě stvrdit Nedorost, ale sám před Pincem zaváhal a udržel soupeře při životě. Vítkovice však body asi nechtěly. Ojedinělou šanci umístil Hruška přímo do Fikrtovy náruče a při krátké výhodě pěti proti třem domácí ani nevystřelili na branku. Ačkoliv Vítkovičtí v závěru obklíčili tygří klec, obětavě hrající hosté už si vítězství vyrvat se spárů nenechali ani v závěrečné power play.

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 44. Burger (Hubáček) - 42. S. Procházka, 45. Vantuch (V. Nedorost). Rozhodčí: Polák - Bádal, Kabourek. Vyloučení: 9:9, navíc Hubáček 10 minut - Žabka 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2830.
Vítkovice: Pinc - Kuboš (5. - 6. A. Sedlák), Trnka, Jurečka, Gulaši, Ovčačík, Heš - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Weissmann, Burger, Hubáček - Tomášek, R. Hruška, Köhler - Klimek, Strapáč, Prorok. Trenéři: Fryčer, J. Daneček a Bolek.
Liberec: Fikrt - Jiruš, Žabka, Hunkes, Krstev, Zíb, Kočí, Holub - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - Šachl, Pabiška, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák, Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice