Hlavní obsah

Červenka: Sparťané závěr zápasu neunesli

PRAHA

Podepsal se pod tři branky svého týmu a výraznou měrou tak přispěl k pokoření městského rivala z Holešovic. Slávista Roman Červenka měl po zápase se Spartou navíc ještě jeden důvod k oslavě. V tabulce produktivity dostihl doposud vedoucího Leoše Čermáka z Liberce. „Tak skvělý vstup do soutěže jsem nečekal, hlavní zásluhu na tom ale má celý tým,“ říká s pokorou rodící se hvězda hokejové Slavie.

Článek

Romane, díky třem kanadským bodům v zápase se Spartou jste se dotáhl na Leoše Čermáka, nejproduktivnějšího hráče soutěže. Čekal jste tak skvělý vstup do ligy?

Nečekal. Všechno se ale odvíjí od toho, jak se daří týmu. Ve Slavii je pohoda, máme i potřebné štěstí. Jsem rád, že se mi daří, ale moc na osobní statistiky nekoukám. Na první místě je tým.

Svou druhou branku jste vstřelil po přečíslení, kdy vám puk perfektně předložil Bednář. Z tribuny to vypadalo, že jste touš trefil přímo ze vzduchu...

Ne, ne, Jarda mi to sice hodil vzduchem, ale puk mi spadl přesně na hokejku. O žádný baseballový úder se tedy nejednalo. Hlavní zásluhu na tom ale má Jarda, já už trefoval téměř prázdnou branku.

Zdá se, že tyto kombinace máte dobře nacvičené. Podobných branek jste v této sezóně vstřelil už několik, že?

Když se daří, tak se daří (směje se). Je fakt, že gól po takovéto akci nebyl prvním.

Sparťané působili v třetí třetině značně frustrovaně. Očekávali jste tedy, že by se nějaká hromadná šarvátka mohla strhnout?

Nad tím člověk při zápase nepřemýšlí. Chtěli jsme i nadále hrát stejně, sparťané to ale neunesli. Po těch třech krosčecích, které udělali na Radka Dudu, nějaká bitka prostě přijít musela.

Nepřemýšlel jste nad tím, že byste se do některé z nich zapojil? Přeci jen je o vás známo, že pro tvrdou ránu nejdete nikdy daleko.

Ani jsem k tomu neměl důvod. Za stavu 5:1 k tomu neměl důvod nikdo z nás. Sparťané to ale vyprovokovali a my uhýbat nemůžeme.

Jak důležité bylo ubránění dvojnásobné přesilovky Sparty z první třetiny, která trvala celé dvě minuty?

Strašně moc. Kluci to neskutečně odmakali. Tři lidi byli na ledě snad minutu a čtyřicet vteřin a zvládli to. To bylo klíčové.

Bylo pro vás motivující i to, že v případě výhry se vrátíte na první místo v tabulce?

Taky to hrálo roli. Chcete hrát co nejvýše a první místo je velkou motivací. Ale hlavně to bylo derby! Větší motivace neexistuje.

Zvedla vám před utkáním náladu nominace na Karjala Cup?

Jsem za ni strašně rád, ale mou přípravu na zápas to neovlivnilo. Připravoval jsem se na zápas stejně jako vždycky.

Do Sazka Areny zavítalo 12 489 diváků, tedy nejvyšší návštěva této sezóny. Jak se vám před takovou kulisou hrálo?

Je to znát, když přijde tolik lidí, kteří vás neustále ženou dopředu. Kéž by takhle diváci chodili častěji.

Reklama

Související témata: