Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 3:2Pardubice v repríze finále porazily Spartu a jsou dvanácté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Somík 1 : 0
9. Langhammer 1 : 1
22. Pivko 2 : 1
46. Ton 2 : 2
50. P. Sýkora 3 : 2

PARDUBICE

Reprízu finále v hokejové extralize vyhrály Pardubice, které na domácím ledě porazily v 18. kole úřadujícího mistra Spartu 3:2 a polepšily si v tabulce o další příčku na dvanáctou. Sparťané po derby nezvládli ani zápas s dalším tradičním rivalem. Před sedmi měsíci Pardubice přejeli v boji o mistrovský titul, nyní ale slavila vítězství nabitá ČEZ Arena.

Článek

Oba soky dělilo před zápasem v tabulce 15 bodů ve prospěch Pražanů, ale dění na ledě bylo hodně vyrovnané. V první třetině padaly branky jen po hrubkách obran. Když nevyhodila ta hostující, potrestal ji Somík, když ta domácí zapomněla na Langhammera, bylo srovnáno.

Návštěvu, která poprvé v historii ČEZ Arény přesahovala deset tisíc diváků, dostal do euforie na začátku druhé části doklepnutím do prázdné branky Pivko, pak dostali šanci se předvést dva vyhlášení ostrostřelci obou týmů.

Petr Ton profitoval ze situace, kdy během sedmi vteřin zasáhli dva domácí hráči sparťany do obličeje, a dvojnásobnou přesilovku střelou od modré využil. Jenže z vítězství se radoval Petr Sýkora, který proletěl kolem Černoška a i ve vysoké rychlosti dokázal poslat puk za záda Duby.

Moeller Pardubice - Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Somík (Ondřej), 23. Pivko (Rolinek), 51. P. Sýkora (Pivko) - 10. Langhammer (Vondráček), 47. Ton (Štrba). Rozhodčí: Rejthar - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Kolář II, Cetkovský - P. Sýkora, Pivko, Rolinek - Ondřej, Pucher, Somík - Tvrdík, Blažek, Starý - Rákos, Koukal, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.
Sparta Praha: Duba - Vykoukal, Jan Hanzlík, J. Nedvěd, Ptáček, Černošek, Tabaček - Melichárek, P. Nedvěd, Vaic - Štrba, Ton, Netík - Dragoun, Langhammer, Vondráček - Hromas, Havel, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: