Hlavní obsah

Slavia - Znojmo 7:0Slavia porazila Znojmo 7:0 a vrátila se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Růžička 1 : 0
4. Beránek 2 : 0
19. Duda 3 : 0
29. Hlavačka 4 : 0
43. Vašíček 5 : 0
48. Duda 6 : 0
52. Bednář 7 : 0

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili v 19. kole extraligy Znojmo zcela jednoznačně 7:0 a opět tak vystřídali Liberec na čele tabulky. Bílí Tygři nemohli svou bilanci vylepšit, jejich duel s Českými Budějovicemi se totiž bude hrát až 9. prosince.

Článek

Pražané si po úvodní třetině, kterou opanovali 3:0, pouze zatrénovali, neboť Znojmo bylo zcela neškodným soupeřem. Slavia tak zůstává na svém ledě jediným neporaženým týmem soutěže. Gólman Adam Svoboda vychytal počtvrté v sezoně čisté konto.

Slavia dominovala od prvních vteřin zápasu, k čemuž jí výrazně pomohly dva rychlé góly. Již ve čtvrté minutě našel Duda Růžičku, jemuž obrana Orlů nechala až příliš prostoru, a syn domácího kouče propálil rychlou střelou zápěstím Trvaje. Přesně minutu poté lovil hostující gólman puk ze sítě znovu. Po individuální akci Hrušky se dostal mezi kruhy k odraženému puku Beránek, jenž je v takových momentech obvykle neomylný.

Pražané hráli dál uvolněně svou hru a bezzubé Znojmo prakticky vůbec nepouštěli před Svobodovu svatyni. V 8. minutě mohl dokonce Sloboda po Ratajově parádní přihrávce v oslabení zvýšit, puk však svou tečí namířil těsně vedle. Trvaj, jenž byl neustále v permanenci, zlikvidoval v 18. minutě Slobodovu ránu z mezikruží, i on si však chvilku po té vybral slabší chvilku, když ho z nulového úhlu dokázal překonat Duda.

Do druhé třetiny již nastoupil mezi tyče Znojma náhradník Kameš, ale obraz hry se vůbec nezměnil. Slavia sice lehce ubrala na tempu, její hráči však sebe i své příznivce bavili hokejem. Ve 27. minutě sice ještě neuspěl při dorážce Hruška, ovšem přišla přesilovka domácích, v ní pálil Hlavačka nejprve do na led obětavě padajícího Demela, ale vzápětí při opakované ráně již zacílil přesně. Do konce prostředního dějství mohl ještě v samostatném úniku zvýšit Žižka, Kameše však bekhendovým zakončením po ledě nepřekvapil.

Překazit Svobodovi čisté konto mohl krátce po zahájení třetí dvacetiminutovky Kotaška, jeho bomba od modré čáry však klec domácího týmu o pár centimetrů minula. Poté si vybral svou slabší chvilku i druhý gólman hostí, když po Supově ráně zůstal v rozkleku v domnění, že má kotouč schovaný mezi betony, ten se však odrazil na Vašíčkovu hokejku a domácímu zadákovi stačilo trefit zívající klec hostí.

Hra kočky s myší neustávala ani v závěru zápasu. Nejprve se sice nedokázal proti Kamešovi prosadit Červenka, ale chvilku na to se ocitli v klinči Bednář s Demelem a ačkoliv nepředvedli žádnou velkou bitku, oba putovali za katr na čtyři minuty. Prostoru na ledě vzápětí využil hned po vhazování čtvrtý útok a akce po ose Růžička - Doležal - Duda rozjásala slávisty již pošesté. Tečku obstaral v 53. minutě po pouhých 24 vteřinách přesilovky pět na tři parádní bombou Bednář.

Slavia Praha - Znojemští Orli 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. V. Růžička ml. (Duda), 5. Beránek (D. Hruška), 20. Duda (Doležal), 30. Hlavačka (Žižka), 44. Vašíček (Sup), 49. Duda (V. Růžička ml.), 53. Bednář (Kadlec). Rozhodčí: Hribík - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Diváci: 5072.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Žižka, Sloboda, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Znojmo: Trvaj (21. Kameš) - Jareš, Švrček, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Štach - Erat, Dopita, M. Růžička - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Demel - Beroun, R. Procházka. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata: