Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 3:2Tomica zařídil Slavii výhru v prodloužení nad Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Sloboda 1 : 0
18. Vlasák 1 : 1
19. Micka 2 : 1
22. Dvořák 2 : 2
62. Tomica 3 : 2

PRAHA

Hokejisté vedoucí Slavie zdolali díky brance Marka Tomici v pátečním utkání 24. kola extraligy Plzeň 3:2 v prodloužení a spravili si chuť po středeční první domácí porážce v sezóně s Libercem. Pražany podržel brankář Svoboda, který v nastaveném čase kryl trestné střílení Tomáše Vlasáka.

Článek

Plzeň měla po nedovolených zákrocích Rataje a Dudy v úvodu možnost hrát více než minutu a půl přesilovku pěti proti třem, ale nepovedla se jí. Vystřelil při ní slávistický kapitán Beránek a navíc po půlminutě ji přerušil faulem Divíšek. Při výhodě jednoho hráče v poli měl však velkou šanci plzeňský Kracík, ale zblízka zamířil do brankáře Svobody.

Hosté se pak ubránili při Čakajíkově trestu, ale v 11. minutě po nenápadné akci otevřel skóre ve prospěch domácích Sloboda. Slovenský obránce se uvolnil na útočné modré čáře a překonal Málka střelou k levé tyči.

Slavia pak nevyužila 80 vteřin trvající dvojnásobnou výhodu a v oslabení měl velkou šanci Vlasák, ale dočkal se až v 19. minutě. Při Vašíčkově vyloučení se po vhazování dostal exslávista před branku a po pěti vteřinách bleskově využil přesilovku. Slavia ale tři sekundy před koncem úvodní části díky Mickovi také zužitkovala početní výhodu a vrátila se do vedení.

Vstup do druhé třetiny vyšel Západočechům a po 99 vteřinách opět srovnali: po Kubalíkově střele dorazil puk zblízka do odkryté branky Dvořák. Ve 24. minutě po Červenkově přihrávce minul sám před Málkem Duda. V polovině utkání mohl otočit stav Kracík, ale netrefil branku, po Hlavačkově chybě v oslabení pak ujížděl Důras, ale slávistický gólman jeho ránu vyrazil. Na druhé straně trefil Sup v 34. minutě zblízka tyč.

Do třetího dějství nastupovala Slavia v početní výhodě, ale Rataj v závaru puk za Málka nedotlačil. V další přesilovce domácích plzeňský gólman udržel nerozhodný stav zákrokem při Červenkově dorážce. Další nápor Pražanů zastavil Dudův faul. Tlak měla Plzeň při Němečkově pobytu na trestné lavici, největší šanci však promarnil Dvořák. Prodloužení už neodvrátil ani průnik slávisty Hrušky, ani na druhé straně Divíškův pokus.

V nastaveném čase mohl v čase 60:40 rozhodnout Vlasák, ale neproměnil trestné střílení za faul Kadlece na Divíška, který ujel v oslabení. Z výhry se nakonec radovala Slavia, protože Tomica tvrdou střelou kousek od modré čáry překonal Málka.

Slavia Praha - Lasselsberger Plzeň 3:2 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Sloboda (Vondrka), 20. Micka (Sup), 63. Tomica (Kolařík) - 19. Vlasák (Divíšek), 22. Dvořák (Kubalík). Rozhodčí: Šír - Kis, Padevět. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Diváci: 6238.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Duda, Červenka, Vondrka - Borovanský, V. Růžička ml., M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Plzeň: Málek - Cartelli, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, Dobrovolný, - Vlasák, Divíšek, Adamský - Dvořák, Kracík, Kubalík (34. Ludvík) - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata: