Hlavní obsah

Vítkovice - Ústí n. Labem 3:2Hokejisté Vítkovic doma přemohli nováčka znovu až v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ujčík 1 : 0
24. Špirko 1 : 1
30. Hubáček 2 : 1
48. Janků 2 : 2
63. Kuboš 3 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic potřetí v sezóně porazili Ústí nad Labem, ale nováčka doma zase přemohli až v prodloužení. Vítězství 3:2 domácím vystřelil v 64. minutě v přesilovce obránce Petr Kuboš. Hosté prodloužili sérii bez tříbodové výhry na osm zápasů.

Článek

Domácí zápas rozjeli svižně, ale s koncovkou si opět netykali. Z převahy proto nebylo nic. Hosté měli v úvodu velké starosti hlavně s bruslením první vítkovické řady, ale Burger rozezněl tyčku a nejrychlejší muž na ledě Petr Hubáček zahazoval jednu šanci za druhou. Přikryl mu jen v první části pochytal čtyři příležitosti, ale celé úsilí Lvů degradoval fatální hrubkou Klobouček, který křížným pasem skrz obranné pásmo nabil Ujčíkovi, jenž švihem pod břevno prokázal, že samostatné nájezdy jsou pořád jeho silnou disciplínou.

Teprve potom se Severočeši otřepali ze zakřiknutého startu. Janků dokonce v oslabení bekhendem trefil tyčku, ale odvážnější výkon hostů korunoval ve 25. minutě Špirko, který nebojácně vletěl do závaru před Pruskem a v přesilovce kotouč propasíroval do branky. Domácí sklopili hlavu a přenechali led dravějším Lvům. Z obranných povinnosti vyrazil do ofenzívy ve 27. minutě zadák Novotný, ale po sólu od červené čáry ztroskotal na Pruskovi.

Z nejhoršího domácí znovu vytáhl nešťastník Klobouček, jeho faul v přesilovce potrestal nejlepší hráč zápasu Hubáček, který se zorientoval před Přikrylem a zblízka přidal druhý gól. Rodinný účet bratrů Hubáčků mohl rozšířit mladší Radek, ale Přikryla podruhé v utkání spasila tyčka. Ústí oplácelo především z brejků a Prusek se vyznamenal po Haškově výpadu.

Hubeného náskoku si však domácí nevážili. Dvojnásobnou přesilovku sehráli v závěrečné třetině tak zle, že za 81 sekund nevyslali na ústeckou branku pořádnou střelu a brzo za to pykali. Ještě ve vlastním oslabení se po kolektivním selhání elitní vítkovické formace prosadil z mezikruží Janků. Hosté mohli strhnout vítězství na svou stranu, leč také oni odehráli bezmála dvouminutovou přesilovku pět na tři příliš staticky a špatně.

Remízu nic neodvrátilo, diváky v posledních deseti minutách nejvíce vzrušilo krvavé zranění domácího Ovčačíka. Prodloužení ukončil minutu před jeho naplněním Kuboš, na jehož bombu Přikryl vůbec nezareagoval.

Vítkovice Steel - Slovan Ústečtí Lvi 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Ujčík, 31. P. Hubáček (R. Hubáček), 64. Kuboš (Burger) - 25. Špirko (V. Novák), 49. Janků (M. Havel). Rozhodčí: Hradil - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:12, navíc A. Nedorost (Ústí n. L.) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3176.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Mrázek, Ovčačík, Heš - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Šimíček, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - od 36. do 40. navíc Káňa. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, A. Novotný, J. Evan, Pojkar, Vágner, Klobouček, Zápotočný - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer - Janků, Pazourek, M. Havel - Šagát, Martinec, Heřman. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: