Hlavní obsah

Boj o dno tabulky. Kladno padlo podeváté v řadě. Pardubice vyhrály a Litvínov uhrál bod

Praha
Aktualizováno

Šesti zápasy v neděli pokračovala hokejová Tipsport extraliga. Na fanoušky čekalo 46. kolo. Třinec prohrál s Vítkovicemi 2:3. Litvínov - Mladá Boleslav 2:3 po nájezdech, Liberec - Kladno 5:4. Sparta porazila Karlovy Vary 6:3, Plzeň neinkasovala a zdolala Olomouc 3:0. Pardubice zvítězily nad Zlínem 3:2. Na posledním místě je nyní Litvínov, ale má odehrané o dva zápasy méně než Kladno a Pardubice.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Je to dřina. Jaromír Jágr během utkání v Liberci. Nakonec Kladno odjelo s porážkou, devátou v řadě.

Článek
Fotogalerie

Třinec hrál s Vítkovicemi po dvou třetinách nerozhodně 2:2, každá dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1. V 50. minutě poslal hosty do vedení Dočekal, což nakonec přineslo Vítkovicím důležité tři body, které potřebují, aby se na ně nedotáhly týmy od dvanáctého do čtrnáctého místa.

Litvínov začal nedělní duel z pozice posledního mužstva extraligové tabulky. Po dvou třetinách vedl 2:1 a byl blízko ke třem důležitým bodům. Moc dobře ví, že poslední mužstvo po dvaapadesátém kole spadne do první ligy. Verva ale přišla o tři body, když inkasovala gól na 2:2 v 60. minutě. V prodloužení gól nepadl a hosté vyhráli po samostatných nájezdech, rozhodující trefu si připsal Stránský. Domácí brali nakonec jen jeden bod.

Kladno jelo do Liberce s vědomím, že uplynulých osm utkání prohrálo. Tím pádem padalo tabulkou a přiblížilo se k poslednímu místu. Rytíři třikrát nad Tygry vedli, nakonec ale odjeli s prázdnou, když lídr tabulky vyhrál přetahovanou po výsledku 5:4.

Sparta se dostala ve 4. minutě do vedení a postupně navyšovala náskok nad Karlovými Vary. V polovině utkání vedla už 4:1, nakonec brala všechny body za výhru 6:3.

Dva rychlé góly v prostřední části zmrazily Zlín. Plzeň vedla po čtyřiceti minutách 3:0. Tímto skóre také zápas skončil.

Celou probíhající sezonu se snaží Pardubice vyškrábat ze dna tabulky. V posledních zápasech se jim daří. V neděli hrály se Zlínem a vyhrály 3:2. Doma uhrály zlaté body, u dna je nyní Litvínov, ten má ale odehrané o dva zápasy méně. Kdo bude poslední po závěrečném dvaapadesátém kole?

46. kolo hokejové extraligy
Třinec - Vítkovice 2:3
Branky: 8. Chmielewski, 34. M. Doudera - 20. Mallet, 38. Schleiss, 50. Dočekal
Litvínov - Ml. Boleslav 2:3 SN
Branky: 33. Mahbod, 37. Trávníček - 38. Šťastný, 60. R. Zohorna, rozhodující nájezd J. Stránský.
Liberec - Kladno 5:4
Branky: 6. Bulíř, 20. Birner, 37. L. Hudáček, 39. L. Hudáček, 49. Lenc - 3. Machač, 12. Austin, 35. Stach, 51. Redlich
Sparta - Karlovy Vary 6:3
Branky: 4. Kudrna, 17. Dvořáček, 29. Buchtele, 30. Tomáš Dvořák, 39. Dvořáček, 52. Sukeľ  - 20. Černoch, 36. Vondráček, 40. Šafář
Pardubice - Zlín 3:2
Branky: 4. S. Zacharčuk, 20. Poulíček, 52. Tybor - 24. Buchta, 37. Claireaux
Plzeň - Olomouc 3:0
Branky: 26. Vráblík, 27. Rob, 37. Kantner

Reklama