Hlavní obsah

Slavia v pražském derby rozstřílela Spartu a zůstává v čele

PRAHA

Hokejisté Slavie Praha rozdrtili v zápase 30. kola O2 extraligy městského rivala Spartu 6:3 a i nadále zůstávají na prvním místě v tabulce. Slávisté o své výhře rozhodli už v první třetině, kdy se jim třemi góly podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející skóre. Pod vítězství se nejvíce podepsali zejména kanonýr Hruška, který si připsal dvě branky, a kapitán Beránek, autor tří asistencí. Sparta tak od 20. října na svém ledě vyhrála jen jediný zápas.

Článek

Sparta se v pražském derby musela obejít bez dlouhodobě zraněného brankáře Duby, jehož pozici zaujal Altrichter. Na soupisce se ale už objevila i posila ze zámoří Američan Baron Becker, který do klubu přišel na měsíční hostování, a navrátilec Stehlík, který se neprosadil do týmu Nashvillu. Slávistům pro zranění naopak chyběla trojice Bednář, Růžička ml. a Žižka.

V druhé minutě se slávistickou obranou prokličkoval Netík, k zakončení se ale nedostal. Na druhé straně se v téměř totožné pozici vedlo stejně i Klepišovi. V sedmé minutě pálil od modré Jaroslav Nedvěd, Svoboda ale reflexivně vyrazil. O minutu později už ale domácí vedli, když se dorážkou u pravé Svobodovy tyče prosadil v přesilové hře Langhammer. V desáté minutě se podařilo Slavii odpovědět - znovu při přesilovce. Po Beránkově střele švihem nejrychleji našel ztracený kotouč Hruška a překonal Altrichtera.

V 13.minutě již šla Slavia do vedení a pomohla jí k tomu opět početní převaha. Slobodu vybídl přihrávkou zpoza brány Beránek a slovenský zadák nechytatelnou dělovkou z pravého kruhu zavěsil. V poslední minutě se už už řítil na Svobodu Ton, zastavil ho ale ofsajd. A tak udeřilo znovu na druhé straně. Hruška naznačil Altrichterovi střelu, ten šel ochotně na zem a pro slávistického forvarda už nebyl problém zasunout do prázdné branky a zvýšit na 3:1 pro hosty.

Utkání ozdobila pěstní bitka

Od druhé třetiny se v domácí kleci místo Altrichtera objevil Štefl, který málem inkasoval znovu z hole Hrušky, který se elegantní zasekávačkou zbavil dvou beků, na Štefla si ale nepřišel. Hned z protiútoku se před Svobodu tlačil Becker, oni on ale neuspěl. V 26. minutě našel Beránek přihrávkou přes brankoviště Kolaříka, který pohodlně zasunul do odkryté branky a poslal hosty již do tříbrankového vedení.

O chvíli později propásl dobrou šanci na zkorigování Becker, kterého včasným sklapnutím betonů vychytal Svoboda. Domácí se do zápasu vrátili v 32. minutě, když uspěli opět v početní převaze. Becker našel nekrytého Petra Nedvěda, který s pomocí tyče překonal slávistického brankáře.

Spartu gól povzbudil a začal se hrát otevřený hokej nahoru dolu. Z mnoha šancí se ujala jen střela slávisty Holce, který trefil mezeru mezi Šteflovými betony. Diváky následně zvedla ze sedadel pěstní vložka sparťana Hanzlíka s Klepišem. Na body ji vyhrál slávistický útočník, který řízného obránce poslal k ledu. Umění obou ocenil sudí Turčan čtyřminutovým trestem pro oba aktéry.

Vstup do závěrečné části hry vyšel lépe svěřencům trenéra Růžičky. V 45. minutě zvýšil už na 6:2 přesnou střelou Červenka. Sparťané postupně ztrácely nervy, o čemž svědčí i tři osobní desetiminutové tresty pro Hanzlíka, Netíka a Petra Nedvěda. V polovině poslední třetiny hrála Slavia téměř minutu a půl dvojnásobnou přesilovku, sedmý gól ale nepřidala. Stejnou možnost dostali zanedlouho i domácí, prosadili se ale až v klasické přesilovce, kdy dostal puk za Svobodu Ton. Slávisté si už ale náskok v poklidu pohlídali a vyhráli na ledě rivala jasně 6:3.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Sparta Praha - Slavia Praha 3:6</strong> (1:3, 1:2, 1:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 8. Langhammer, 32. P. Nedvěd (Becker), 54. Ton (Ptáček) - 10. D. Hruška (Tomica), 13. Sloboda (Beránek), 20. D. Hruška (Beránek), 26. Kolařík (Beránek), 38. Holec (Borovanský), 45. Červenka (Vondrka). Rozhodčí: Turčan - Kis, Padevět. Vyloučení: 11:10, navíc Jan Hanzlík, Netík, P. Nedvěd (všichni Sparta) všichni 10 min. Využití: 3:2. Diváci: 11 988. </td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Altrichter (21. Štefl) - Ptáček, Stehlík, Černošek, Jerofejevs, Jan Hanzlík, Tabaček, J. Nedvěd - Becker, P. Nedvěd, Vaic - Ton, Langhammer, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, Vondráček, Dragoun - Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek. </td></tr><tr><td><strong>Slavia Praha:</strong> A. Svoboda - Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Němeček, Drtina, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Červenka, Vondrka - Borovanský, Holec, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice