Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 5:0Sparta po debaklu se Slavií propadla i v Pardubicích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Ondřej 1 : 0
12. Cetkovský 2 : 0
27. Linhart 3 : 0
30. Somík 4 : 0
49. Koma 5 : 0

PARDUBICE/PRAHA

Hokejistům pražské Sparty nevyšel ani druhý extraligový duel po reprezentační přestávce a po středeční prohře v derby se Slavií nestačil mistr ve čtvrtek v Pardubicích ani na domácí Moeller. V repríze finále posledního ročníku Východočeši vstřelili čtyři góly v přesilovkách a radovali se z výhry 5:0. Čisté konto si připsal Ján Lašák.

Článek

Pardubice, které ve čtvrtek prodloužily smlouvu se společností Moeller do roku 2011, chtěly navázat na vítězství 6:2 v Třinci. Sparta naopak hodlala napravit středeční prohru 3:6 se Slavií. První šanci měl hostující bek Tabaček, který zachytil vyhození na modré čáře a po kličce prověřil Lašáka. Slovenský gólman Východočechů byl připravený, stejně jako za okamžik při nájezdu rychlíka Tona.

Hostům nepomohly ke vstřelení gólu ani dvě dvojnásobné přesilovky. V početní výhodě se naopak prosadili domácí, faul Američana Beckera potrestal Zdeněk Ondřej. Ten tečoval střelu Havíře od modré čáry. O dvě minuty později navíc v další přesilovce Pucher našel Jiřího Cetkovského a ten překonal Altrichtera podruhé.

Po přestávce napřáhl na modré Tomáš Linhart a s pomocí brusle sparťana Langhammera skóroval potřetí. Dominanci Pardubic v početní výhodě podtrhl čtvrtým gólem Radovan Somík. Toho našel zpoza branky znovu Pucher.

Za okamžik tvrdě srazil Dragoun střelce třetí branky Linharta a na ledě i v hledišti plály emoce. Sparťané rezignovali a před Lašáka se už tolik netlačili, ze zápasu musel navíc se zraněným kotníkem odstoupit Tomáš Netík.

Hostům se v ofenzívě vůbec nevedlo, na Lašákovi si v samostatném nájezdu vylámala zuby i hvězda Sparty Petr Nedvěd. Slovenský reprezentant si čisté konto pohlídal a připsal si čtvrtou nulu v sezóně. Naopak v 50. minutě pečetil opět v přesilovce výsledek Jaroslav Koma.

Pardubice se po výhře posunuly na osmé místo tabulky, mají ale odehráno o dva zápasy víc. Sparta zůstala pátá.

Moeller Pardubice - Sparta Praha 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Ondřej (Havíř), 13. Cetkovský (Pucher), 28. Linhart (Nikolov), 31. Somík (Pucher), 50. Koma (Pucher). Rozhodčí: Šindler - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:10, navíc Dragoun a Sivek (oba Sparta) oba 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 9680.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Posmyk, Havíř, Koma, Nikolov, Kolář, Linhart - Rolinek, M. Hlinka, Pivko - Ondřej, Blažek, Tvrdík - Somík, Pucher, Cetkovský - Starý, Zohorna, Koukal. Trenéři: Šejba a Lubina.
Sparta Praha: Altrichter - Ptáček, Jerofejevs, Jan Hanzlík, Stehlík, Černošek, Tabaček - Becker, P. Nedvěd, Melichárek - Ton, Langhammer, Štrba - Netík, Sivek, Vondráček - Dragoun, Vaic, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: