Hlavní obsah

Vítkovice - Č.Budějovice 3:2Ujčík rozhodl o výhře Vítkovic nad Českými Budějovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vala 1 : 0
13. Hübl 1 : 1
32. Tomášek 2 : 1
45. Kůrka 2 : 2
52. Ujčík 3 : 2

OSTRAVA

Provizorní kouč Mojmír Trličík zažil s vítkovickými hokejisty první vítězství. Dočasný nástupce odvolaného trenéra Miroslava Fryčera dovedl tým k těsné výhře 3:2 nad Českými Budějovicemi, které po deseti zápasech vyšly bodově naprázdno. Výhru domácích zajistil sedm minut před koncem svým třináctým gólem v sezóně Viktor Ujčík.

Článek

Trličík sáhl do sestavy, mužstvo oživil prvoligovými hosty Boháčem ze Sarezy Ostrava a Škodou z Havířova a minimálně velkým nasazením dali domácí na úvod ve známost, že jim záleží na tom, aby ukončili sérii neúspěchů. Proti Ujčíkově švihu se efektním zákrokem blýskl ještě gólman Chábera, ale pak se musel červenat, když si bruslí srazil za záda Valovu střelu z ostrého úhlu.

Budějovičtí ukázali v prvním díle zápasu dvě tváře. Po vlažném nástupu přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a vynikajícím bruslením přikovali soupeře pod stálý tlak. Vyrovnání se dočkali v dvojnásobné početní převaze. Vítkovice se v ní vůbec nezmocnily puku, hostující kvintet přesilovku nemohl sehrát dokonaleji a Hübl po Sailerově pasu napříč brankovištěm pohodlně trefil prázdnou branku. Jihočeši vypadali čiperněji, v další šanci však ztroskotal na Pruskovi Brabenec.

Domácí ve druhé části zpacifikovali Jihočechy zlepšenou defenzivou, z níž podnikali nebezpečné brejky. Na větší příležitosti ve druhé třetině dokonce kralovali. Krenželok po závaru před brankou rozezněl brankovou konstrukci, českobudějovický odchovanec Škoda pak málem svůj bývalý tým zneuctil po rychlém protiútoku gólem, ale Chábera mu vykryl úhel.

Do vedení tak poslal Vítkovice až Tomášek, který si ve 33. minutě sjel z druhé vlny mezi kruhy a i s pověšeným Sailerem na zádech napálil do sítě Köhlerovu přihrávku z rohu. Hosté se evidentně hůře potýkali s nedostatkem místa v útočném pásmu, Pruska obléhali víceméně jen v přesilovkách, ale i v ní propásl ideální možnost k vyrovnání Sailer, který s ležícím gólmanem minul i branku.

Útočná aktivita Jihočechů v třetí části přece jen znovu rozhodila vítkovické řady. Výsledek vrátil do remízové podoby Kůrka, který zápěstím našel místo pod Pruskovým betonem. Zdálo se, že Jandačův tým bude mít v závěru více sil i energie, ale branku vítězství překvapivě vstřelili domácí. Soupeře knokautoval v přesilovce nejlepší vítkovický střelec Ujčík, který dorazil Hešovu ránu. Budějovičtí mohli zachránit alespoň bod, ale závěrečná power play vedla jen k velkému závaru před Pruskem a jediné příležitosti Sičáka, který však bekhendem těsně minul.

Vítkovice Steel - Mountfield České Budějovice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Vala, 33. Tomášek (Köhler), 53. Ujčík (Heš) - 14. V. Hübl (Sailer), 46. Kůrka (V. Hübl). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:10, navíc Köhler - Brabenec a Gřegořek všichni 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 3022.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, J. Mrázek, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš, Gulaši - Škoda, Burger, P. Hubáček - Ujčík, Boháč, Krenželok - Tomášek, R. Hruška, Köhler - R. Hubáček, Vala, Klimek. Trenér: Trličík.
České Budějovice: Chábera - Toman, Gřegořek, Sičák, Frolo, Mucha, Vydarený, F. Novák - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Hřebejk, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Vak, Veselý - Kůrka, Mertl, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice