Hlavní obsah

Litvínov - Slavia 5:3Reichel dovedl Litvínov k výhře se Slavií a dal jubilejní gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Reichel 1 : 0
6. Micka 1 : 1
16. Micka 1 : 2
25. Skuhrovec 2 : 2
29. Šlégr 3 : 2
41. Jenáček 4 : 2
51. Hruška 4 : 3
56. Lukeš 5 : 3

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili ve 34. kole hokejové extraligy pražskou Slavii 5:3 a ukončili tak pětizápasovou sérii neúspěchů s pátečním soupeřem ve vzájemných utkáních. Skóre utkání otevřel v čase 2:39 domácí kapitán Robert Reichel a vstoupil tak svou 250. brankou do Klubu hokejových střelců, když zaznamenal 205 ligových a 45 reprezentačních gólů.

Článek

Litvínov vlétl do zápasu s lídrem tabulky jako kdyby chtěl hned na začátku rozhodnout o osudu celého zápasu. Ve druhé minutě byl úplně sám před gólmanem Svobodou Jenáček, stihl si puk přehodit do bekhendového blafáku, ale opora Slavie se překvapit nenechala. Stejně tak vychytal Svoboda i Trávníčka o pár vteřin později, kdy se domácí forvard ocitl v ideální střelecké pozici mezi kruhy.

Chvilku na to však zamířil na trestnou lavici Červenka, domácí hráli přesilovku a po nádherné kombinaci s ideální přihrávkou Jánského před odkrytou branku zkrátka musel Reichel trefit svůj jubilejní gól. Vyrovnat mohl v páté minutě Hruška, když chytře počkal se střelou, ale na Hübla nakonec nevyzrál. Hosté si však vynutili přesilovku a pouhé dvě vteřiny po jejím skončení, kdy potrestaný Šlégr vstoupil na led, se trefil Micka.

Hosté přebrali aktivitu a v 11. minutě si díky tomu vynutili i krátkou dvojnásobnou přesilovku, z níž však nic nevytěžili. Na začátku 16. minuty však měla Růžičkova družina další početní výhodu, kterou přetavila ve vedoucí branku po dalším přesném zásahu Micky. Zajímavé úvodní dějství jednobrankovým náskokem hostí také skončilo.

Skuhrovec potrestal vyloučení Žižky

Podobně jako v první třetině si oba týmy rozdaly dirigentské taktovky i v prostřední dvacetiminutovce. Jediný rozdíl byl v brankovém vyjádření dění na ledě. Domácí začali opět lépe a ve 24. minutě měli k dispozici přesilovku pět na tři. Červenka se konce svého trestu dočkal, Žižka už nikoliv - čtyři vteřiny před jeho návratem na led propálil Svobodu polovysokou ranou od modré čáry Skuhrovec.

Také vedoucí branku na 3:2 zajistila Litvínovu přesilová hra. Lukeš zatáhl puk podél levého hrazení až za Svobodovu svatyni, ten se posléze dostal mezi kruhy na hůl osamoceného Šlégra a zkušený bek domácích zamířil přesně. Jedinečnou šanci na vyrovnání měla Slavia ve 31. minutě, kdy nejprve z podobné situace, v níž se prosadil Šlégr, trefil Žižka pouze tyč, ale proti pravidlům se zároveň provinil Vobořil. Usedl na lavici hanby k již pykajícímu Hranáčovi, ovšem původně 104 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři ukončil po necelé minutě zbytečným faulem Žižka.

Nabuzený Litvínov využil i napotřetí svého dobrého nástupu do závěrečné třetiny: při přečíslení dvou na jednoho byl na konci Brandovy přihrávky neomylný Jenáček. V čase 43:13 mohl vedení pojistit kapitán a dnešní oslavenec Reichel, neboť po faulu Žižky při jeho úniku nařídil sudí Fraňo trestné střílení. Svoboda však Reichla vytěsnil a nepustil do pořádného zakončení. Ve 49. minutě mohl snížit v úniku Beránek, vzápětí po něm při dorážce Hruška, Hübl však svůj tým podržel.

Litvínovský gólman ale nedokázal při zakrytém výhledu zareagovat na Hruškovu ránu od modré čáry v 52. minutě, dramatický závěr však odmítl tři a půl minuty před koncem gólem v oslabení Lukeš.

Litvínov - Slavia Praha 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Reichel (Jánský), 26. Skuhrovec (Benda), 30. Šlégr (Lukeš), 42. Jenáček (Branda), 57. Lukeš (L. Poživil) - 7. Micka (Klepiš), 17. Micka (Hlavačka), 52. D. Hruška (Beránek). Rozhodčí: Fraňo - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 9:9, navíc Benda (Litvínov) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6545.
Litvínov: J. Hübl ml. - L. Poživil, Šlégr, Punčochář, Hranáč, Vobořil, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, Branda, Jenáček - Tomas, Benda, Trávníček - J. Černý, Rindoš, Sklenička - Bednařík. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Slavia Praha: A. Svoboda - Sloboda, Žižka, Hlavačka, Kolařík, Němeček, Drtina, Borůvka - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Klepiš, Červenka, M. Čermák - Borovanský, Holec, Doležal - Bednář. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.