Hlavní obsah

Kladno pokračuje ve skvělé sérii, hattrickem Procházky vyhrálo na Slavii

PRAHA

V dohrávaném utkání 38. kola hokejové O2 extraligy vyhráli hokejisté Kladna na ledě Slavie Praha 3:1, když všechny branky hostů vstřelil v pražské Sazka Areně Martin Procházka. Slavia promarnila možnost vrátit se opět do čela nejvyšší soutěže, Středočeši naopak pokračují ve skvělých výkonech z konce loňského roku. Kladno vyhrálo osmý zápas z posledních devíti střetnutí.

Článek

Začátek zápasu patřil jednoznačně domácímu týmu. V dobré šanci se v páté minutě po přihrávce Bednáře ocitl Červenka, proti gólu ale byla Orctova vyrážečka. O chvíli později se dvakrát ke střele dostal i Bednář, na druhé straně odpověděl Čurilla. Až ke kladenskému brankáři se díky krásné přihrávce Micky dostal Klepiš, ale ani on Orcta nepřekonal.

Kladno zaznamenalo největší příležitosti ke konci třetiny a paradoxně začalo zlobit při vlastním oslabení, kdy se přes Bednáře prosadil Martin Procházka, ale Svoboda jeho střelu zlikvidoval. Bělohlav už při plném počtu hráčů zase pálil od modré vedle branky, obránce Ševc přestřelil. Minutu před první přestávkou Diviš krásně vyčkal s přihrávkou na najíždějícího Procházku, ani ten však Svobodu nepřekonal.

HOKEJOVÁ EXTRALIGA ON-LINE NA SPORT.CZ:
38. kolo:Slavia Praha - Geus Okna Kladno

Do druhé třetiny vstoupili lépe slávisté, když po přihrávce Žižky pálil z voleje Micka, pak nechali hostující obránci Červenku najet si z levé strany až před branku. Orct však neustále držel kladenské akcie nahoře. Ty mohlo ještě stoupnout po střele Bělohlava, na kterou zareagoval Svoboda tak nešikovně, že mu puk padal za zády do branky. Gólman Slavie po něm ještě na poslední chvíli skočil a podle mínění videorozhodčího puk brankovou čáru nepřešel.

V další velké šanci se v polovině zápasu objevil při přesilové hře Procházka, ale při nájezdu z pravé strany Svobodu nepřekonal. Stejný hráč ze zlaté generace českého hokeje zlobil domácí obranu dokonce i při početní výhodě Slavie, až jej Žižka nemilosrdně sestřelil u mantinelu. A při jeho trpění na trestné lavici hosté udeřili a neprosadil se nikdo jiný než právě Procházka. Neuběhlo však ani půl minuty a bylo srovnáno. V nepřehledné situaci před brankou Kladna se nejlépe zorientoval Klepiš a dorazil puk za dezorientovaného Orcta.

Procházka dokonal hattrick

Na začátku poslední třetiny se útočnými akcemi zaskvěl hostující Gulaš. Jeho dělovka z pravého kruhu sice skončila mimo branku, pak to zkusil z druhé strany a zblízka nadvakrát vyprášil Svobodovu výstroj. V 49. minutě zamíchal na levé straně pukem Diviš, pak jej poslal na Pateru, jehož teč sice mířila mimo branku, ale správný směr dal puku včas nastavenou hokejkou ještě Procházka.

Snahu Slavie o vyrovnání zpomalilo vyloučení Vašíčka a Procházka dokonal hattrick, když mu Patera naservíroval puk před zcela odkrytou branku. Slávisté byli i nadále pod tlakem: Tomajko jen těsně minul přihrávku před branku, Gulaš prověřil Svobodu z levé strany. Hosté v poklidu dohráli zápas s tříbodovým ziskem.

Slavia Praha - GEUS Okna Kladno 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Klepiš (Hruška) - 37. M. Procházka (Bělohlav), 49. M. Procházka (Patera), 56. M. Procházka (Patera). Hl. rozhodčí: Šindler. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 3725.
Slavia: A. Svoboda - Žižka, Vašíček, Drtina, Sloboda, Hlavačka, Kolařík, Němeček - D. Hruška, Beránek, Tomica - Sup, Klepiš, Micka - Bednář, Červenka, Vondrka - Rataj, Holec, Doležal. Trenér: Vladimír Růžička.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Schnábel, Ševc, Štěpánek, Šmach - Gulaš, Patera, M. Procházka - Čurilla, Z. Nedvěd, Tomajko - Diviš, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav. Trenér: Zdeněk Müller.

Reklama

Související témata: