Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 3:1Hokejisté Vítkovic i bez řady marodů udolali Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Zdráhal 1 : 0
23. Hruška 1 : 1
40. Ujčík 2 : 1
43. Ovčačík 3 : 1

OSTRAVA

Torzo hokejistů Vítkovic prodloužilo mizérii Slavie, tým kouče Ernesta Bokroše i bez sedmi marodů přemohl Pražany 3:1. Výhru domácím vystřelil ve 41. minutě svým šestnáctým gólem v sezóně Viktor Ujčík. Krize Slavie trvá, z posledních osmi utkání vybojovala jediné vítězství.

Článek

Slavia prochází herním i výsledkovým útlumem, ale proti vítkovickému torzu byla v první části o třídu lepší. Drtivý stisk Pražanů trval deset minut. Domácí se během nich prakticky nedostali do útočného pásma, pohyblivější Slavia je přišpendlila k Pruskovi, ale ten největší příležitost Vondrky ukryl do výstroje.

I třetí domácí zápas Ostravanů pod trenérem Bokrošem měl znovu takřka indentický průběh: mohutný tlak hostů, ale nečekaný gólový úder Vítkovic. Pražany vyškolil z efektivity jeden ze čtyř havířovských hostů Zdráhal, který ve 12. minutě naslepo praštil do Kubošovy přihrávky a puk po ledě proplul Furchovi za záda. Jinak však domácí v ofenzívních aktivitách v podstatě neexistovali.

Skóre vyrovnával Hruška

Domácí náskok paradoxně pozbyli v době, kdy se jim podařilo vysvobodit ze slávistického obléhání. Doplatili na individuální chybu: Heš ve 24. minutě nepokryl Hrušku, který objel branku a bekhendem zasunul puk za Pruska. Skóre mohl přetočit na stranu Pražanů Drtina, ale jeho střelu zblízka Prusek zneškodnil. Štěstí však stálo na straně Vítkovic. Ty nevyužily téměř pětiminutovou přesilovku pět na čtyři a v oslabení přečkaly i sólo Vondrky, který těsně minul horní tyčku.

Slavii šokoval v nástupu do třetí části Ujčík, který po 27 sekundách z dálky znehybnil Furcha nádherným švihem do levého horního růžku. Než se hosté stačili nadechnout k reakci, Ovčačík je ranil další bombou od modré čáry, jež po ledě proklouzla Furchovi znovu až do sítě.

Defenzívní stratég Bokroš pak se svým celkem zavřel střední pásmo. I když soupeř maximálně zjednodušil hru, vytvořil si jedinou možnost ke kontaktnímu gólu, jenže Prusek vychytal Vondrku i v dalším samostatném nájezdu. Závěrečný nápor Pražanů skončil hned v zárodku, neboť Rataj vyfasoval za hrubý faul do Valova obličeje trest na pět minut a do konce utkání a Vítkovice už výhru s přehledem ubránily.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Zdráhal (Kuboš), 41. Ujčík (Trnka), 44. Ovčačík (Klimek) - 24. D. Hruška (Beránek). Rozhodčí: Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:9, navíc Rataj (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3423.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, Trnka, Ovčačík, Heš, J. Mrázek - Škoda, Burger, Tomášek - Ujčík, Vala, Klimek - R. Hubáček, R. Hruška, Köhler - Rozum, Zdráhal, Mikšan. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Slavia Praha: Furch - Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina, Hlavačka, Kolařík, Vašíček - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Klepiš - Doležal, Holec, Tomica. Trenéři: Vl. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: