Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 4:5Plzeň i potřetí v sezóně porazila Spartu, tentokrát 5:4 v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Netík 1 : 0
9. Benák 1 : 1
12. Melichárek 2 : 1
23. Netík 3 : 1
30. Vlasák 3 : 2
40. Ton 4 : 2
55. Divíšek 4 : 3
58. Dvořák 4 : 4
64. Divíšek 4 : 5

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty prohráli ve 39. extraligovém kole s Plzní 4:5 v prodloužení. Hosté dokázali ve třetí třetině zlikvidovat dvoubrankové vedení úřadujícího mistra a v 65. minutě získali i druhý bod. O třetí porážce Sparty od Západočechů rozhodl svým druhým gólem kapitán Divíšek.

Článek

Sparta vstoupila do posledního zápasu před odletem do Petrohradu aktivně a brankář Málek měl hned od začátku hodně práce. Několikrát mu pomohlo, že sparťanům při zakončení utekl puk, ale přesto inkasoval jako první. V 5. minutě jej překonal Netík, kterého nezastavil ani faul. Druhou branku mohl přidat Sivek, ale trefil pouze tyč.

Rozhodčí Minář nasadil přísný metr, často vylučoval a hosté toho využili k vyrovnání. Dubu překonal od modré obránce Benák. Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho. Málka totiž ve 13. minutě překvapil pohotovou střelou bezprostředně po buly Melichárek. Vyrovnat mohl hned na začátku druhé části Ludvík, následnou přesilovku však využila Sparta.

Altrichtr vystřídal Málka

Altrichtra, který nahradil od druhé třetiny Málka, prostřelil Netík. Brankářský cestovatel, jenž do Plzně přišel po krátkém angažmá ve Spartě, tak inkasoval aniž by si připsal vážnější zákrok. Ve 30. minutě byl blízko snížení Divíšek, jenž se lehce zbavil Vykoukala a dostal se osamocen před Dubu, sparťanský gólman ale jeho pokus zlikvidoval.

Domácí se však nepoučili, obranu nezlepšili a Plzeň další okénko v jejich obraně využila. Vlasák si totiž v podobné situaci jako Divíšek poradil mnohem lépe. Hned po sedmnácti vteřinách třetí třetiny však přiblížil Spartu zisku tří bodů nejproduktivnější hráč soutěže Ton, který se trefil přesně po Sivkově přihrávce.

Dvoubranková ztráta nutila Plzeň zvýšit aktivitu v útoku a před Dubou tak bylo rušno. Sparťanský brankář byl dlouho pozorný a poradil si i s Vlasákovo šancí ve 47. minutě. V 56. minutě však kapituloval, když jej vteřinu po skončení přesilové hry překonal Divíšek. Dvě minuty před koncem normální hrací doby se Západočeši rozhodli riskovat bez brankáře a po čtrnácti vteřinách vyrovnali. Následovalo tak prodloužení. V něm ukončil obrat hostů Divíšek, jenž popáté pokořil Dubu 51 vteřin před samostatnými nájezdy.

Sparta Praha - Lasselsberger Plzeň 4:5 v prodl. (2:1, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Netík (Sivek), 13. Melichárek (Štrba), 24. Netík (Ton), 41. Ton (Sivek) - 10. Benák (Divíšek), 31. Vlasák (L. Martinec), 56. Divíšek (Fabuš), 59. Dvořák (Derner), 65. Divíšek (Důras). Rozhodčí: Minář - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:8, navíc Kracík (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4711.
Sparta Praha: Duba - Ptáček, Stehlík, Vykoukal, Jan Hanzlík, Černošek, Tabaček, Jerofejevs - Ton, Sivek, Netík - Melichárek, Langhammer, Štrba - Mrňa, Vaic, Dragoun - Podlešák, Švagrovský, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Plzeň: Málek (21. Altrichter) - Čakajík, Derner, Benák, Dobrovolný, Jasečko, Dresler (21. L. Martinec) - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Kracík, Adamský - Dvořák, Šindel, Důras - Vampola, Matějovský, od 13.-20. min. navíc Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.