Hlavní obsah

Vítkovice zřejmě posílí slovenský útočník Jánoš

OSTRAVA

Sedmatřicetiletý slovenský hokejista Branislav Jánoš se s velkou pravděpodobností přesune pro zbytek letošní sezóny ze Žiliny do Vítkovic. Bývalý federální a slovenský reprezentant už dal vedení ostravského klubu svůj ústní souhlas, ale na smluvní bázi by měl být transfer zpečetěn ve čtvrtek.

Článek

Ostřílený útočník má částečně vyřešit svízelnou zdravotní situaci v kádru trenéra Ernesta Bokroše. Vítkovicím chybí sedm zraněných a nemocných hráčů. "Pokud bude platit ústní dohoda, kterou s hráčem máme, ve čtvrtek by měl podepsat smlouvu do konce sezóny a hned odjet s mužstvem na trip ke dvěma utkáním v Plzni a Liberci," řekl ČTK generální manažer vítkovických hokejistů František Černík.

Čerstvý sedmatřicátník Jánoš má za sebou bohatou sportovní kariéru, kterou ozdobil několika starty na světových šampionátech i olympijských hrách. Svůj debut na MS si odbyl ještě v dresu federální reprezentace v roce 1991. Trenčínský odchovanec kromě mateřského klubu působil i ve Slovanu Bratislava, Zvolenu, švédském Brynäs Gävle, rakouském Kapfenbergu a českou extraligu vyzkoušel v Třinci a Zlíně. Loňskou sezónu Jánoš odehrál v druholigovém německém Weisswasseru, ale v létě se vrátil na Slovensko a v Žilině je aktuálně s osmi góly a sedmnácti přihrávkami druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Další aktivity na hráčském trhu v nejbližších dnech Vítkovice neplánují. Jánošem zatím posilování zdecimovaného kádru končí. "Potřebujeme teď ještě zvládnout dva zápasy venku a v příštím týdnu už by se nám měli začít vracet zranění hráči. Do té doby si ještě pomůžeme hráči z prvoligové Sarezy a Havířova," dodal Černík.

Prvním ze sedmi marodů, kteří se vrátí do sestavy, bude zkušený centr Roman Šimíček. Ten po ledvinové kolice už trénuje a kouči Bokrošovi by měl být k dispozici už v pátek v Plzni.

Reklama

Související témata: