Hlavní obsah

Hokejisté Slavie po pěti zápasech naplno bodovali

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie v nedělním 41. kole O2 extraligy protrhli pětizápasové čekání na výhru, když porazili Ústí nad Labem a spolu s vedoucími Budějovicemi bodově odskočili třetímu Liberci, který prohrál s Vítkovicemi 2:3. Plzeň podlehla Mountfieldu 1:4, Kladno si odváží tři body za výhru 5:2 ve Zlíně. Třinec doma nestačil na Karlovy Vary a prohrál 3:4.

Článek

Druhá Slavia Praha v souboji s posledním Ústím prohrávala překvapivě 1:2. O obrat Slovanu v první dvacetiminutovce, v níž se vedení ujali domácí gólem Žižky, se postarali Martinec s Novákem.

Po necelé minutě a půl druhé třetiny však srovnal Jiří Doležal a do vedení poslal Pražany ve 35. minutě Vladimír Růžička mladší, který si v zápase také připsal jednu asistenci. Vedení už druhý tým extraligy nepustil a po pěti porážkách v řadě znovu ukusil pocit vítězství.

Budějovice a Slávia zvýšily náskok na Liberec

Vedoucí tým Č. Budějovice si především díky povedené úvodní třetině, kterou Mountfield v Plzni vyhrál 2:0 brankami Veselého a Šimánka, odvezl z plzeňského ledu všechny tři body. Šimánek neproměnil již v 15. minutě trestné střílení. Jihočeši nepřipustili snížení svého náskoku v čele tabulky.

Po bezbrankové první dvacetiminutovce se v Liberci dostaly do vedení Vítkovice brankou Burgera. Na 1:1 srovnal ve 28. minutě z dorážky Václav Pletka. Divokou minutu pak zažili fanoušci na konci druhé části, kdy nejprve poslal hosty do vedení Šimíček, ale o necelých padesát sekund později vyrovnal Čermák. Na gól hostujícího Tomáška v 54. minutě již Bílí Tygři neodpověděli a prohráli těsně 2:3.

V "okenářském derby" lepší Kladno

Vyrovnané utkání viděli fanoušci ve Zlíně, kde v „okenářském derby“ sice jejich tým prohrával po první třetině 1:2 góly obránce Hájka a Patery, ale v polovině utkání srovnal domácí Záhorovský. Misky vah převážil na stranu Kladna ve 46. minutě Diviš přesnou střelou do šibenice Bieglovy svatyně. Pavel Patera v zápase vsítil svou 250. branku ve své kariéře.

Třinečtí hokejisté po prohře 3:4 s Karlovými Vary nesnížili tříbodový náskok Západočechů. Ti naopak poskočili na čtvrté místo před pražskou Spartu minimálně do středy 16. ledna, kdy se Pražané představí v dohrávce na ledě Litvínova.

Pardubice bodovaly i počtvrté v řadě, když porazily na svém ledě znojemské Orly 3:2 a navázaly na vítězství v Karlových Varech a doma s Kladnem a Ústím. Gól a přihrávku si připsal pardubický Tomáš Rolinek.

Hokejová O2 extraliga, 41. kolo:
Liberec - Vítkovice 2:3on-line
Branky: 28. Pletka, 39. L. Čermák - 23. Burger, 38. Šimíček, 55. Tomášek.
Slavia - Ústí 4:3on-line
Branky: 6. Žižka, 22. Doležal, 35. V. Růžička ml., 46. Bednář - 16. a 53. V. Novák, 17. T. Martinec.
Zlín - Kladno 2:5on-line
Branky: 12. R. Pšurný, 31. Záhorovský - 12. Hájek, 19. Patera, 46. Diviš, 50. Tomajko, 54. Martin Procházka.
Pardubice - Znojmo 3:2on-line
Branky: 9. Rolinek, 11. Blažek, 29. Somík - 19. Mojžíš.
Třinec - Karlovy Vary 3:4on-line
Branky: 16. Polanský, 53. a 59. Martynek - 38. a 56. Milan Procházka, 41. Kumstát, 46. Kristek.
Plzeň - Budějovice 1:4on-line
Branky: 45. Divíšek - 2. Šimánek, 4. Veselý, 41. Kůrka, 54. Vak.
Litvínov - Sparta (16.1.)on-line

Reklama