Hlavní obsah

Zápas jsem prohrál já, kál se třinecký gólman Vojtek

TŘINEC

Spoluhráči i fanoušci vynášejí třineckého hokejového gólmana Martina Vojtka za jeho spolehlivé výkony celou sezónu do nebes, v neděli si ale opora Ocelářů vybrala slabou chvíli. Vojtkovu fatální chybu ze závěru utkání využil karlovarský útočník Jaroslav Kristek a dal důležitý gól na 3:1. "Namazal jsem mu to a třetí gól dneska bohužel rozhodl, i když zápas byl až do konce napínavý," řekl Vojtek novinářům.

Článek

Štěstí mu nepřálo po celou třetí část. Nával vzteku jím cloumal už při druhém gólu Petra Kumstáta z 41. minuty, který uznal až rozhodčí u videa. Domácí se sporným okamžikem evidentně cítili poškozeni. "Nemůžu to komentovat. Ze svého pohledu můžu jen říct jenom to, že mě Kumstát natlačil s pukem do branky. K tomu dalšímu se nemůžu vyjadřovat," řekl Vojtek.

Od inkriminovaného momentu už Oceláři tahali za kratší konec. Kumstátův gól je silně nahlodal a třetí branka Kristka je položila na záda. Dvougólovou ztrátu v posledních minutách honili marně. "Třetí gól rozhodl, vinu beru na sebe. Kristka jsem neviděl, namazal jsem mu to přímo na hokejku. Zápas pak byl až do konce dramatický, ale to byl rozhodující moment. Porážku jsem dneska zavinil já," kál se Vojtek.

Třinec znovu zabředl do problémů. Když nedávno překlenul krizi šesti zápasů bez prohry, tým svorně hlásal, že se něco podobného nemůže opakovat. Teď ale Oceláři prohráli pátý zápas po sobě. "Nevím, v čem je problém. Kdybychom to věděli, tak vyhráváme," kroutil hlavou Vojtek. Podle něj tým vyvedla z pohody sérii čtyř zápasů venku, ve kterých nebodoval. "Hráli jsme čtyři těžké zápasy venku, ale nezvládli jsme je. Dneska jsme se chtěli odrazit a nevyšlo to. Zase to na nás spadlo," přiznal Vojtek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články