Hlavní obsah

Liberec porazil 4:1 Pardubice, které prohrály po čtyřech výhrách

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v dohrávaném utkání 37. kola extraligy Pardubice 4:1 a ukončili tak minisérii dvou porážek. Hosté ve středu vyšli bodově naprázdno po čtyřech výhrách a dál jim tak v tabulce patří až dvanácté místo. Liberec je i nadále třetí, od druhé Slavie ho ale dělí jen čtyři body.

Článek

Náboj zápasu zvýšila skutečnost, že jej rozhodoval hlavní sudí Kubeš, přičemž za slovní konflikt s ním dostal v pondělí liberecký obránce Jiruš disciplinární trest na tři utkání. Fanoušci dali rozhodčímu svou nevoli najevo hned při jeho nástupu na led a často své projevy opakovali i při hře.

Domácí měli hned na úvod několik menších šancí, Pletka ani Hunkes však Lašáka nepřekonali. Poté dění na ledové ploše na dlouhé minuty opanovala nepřesnost a nuda. Až ve 12. minutě se Tygři poprvé radovali, když Lašáka při signalizovaném vyloučení překonal uzdravený Pabiška. Vyrovnat mohli Somík či Kolář, Pinc však byl pozorný.

V 19. minutě byl za faul na Procházku, který poté odstoupil ze zápasu, vyloučen hostující Ondřej a Liberec jeho prohřešek potrestal. Na konci přesné kombinace byl Kašpařík, jenž se tak proti Východočechům radoval již z páté branky v této sezóně.

Pardubice spoléhaly na protiútoky

Pardubice i poté spoléhaly na rychlé protiútoky a po jednom z nich málem snížil Pucher. Slovenský forvard i přes Žabkův atak dokázal překonat Pince, ale puk zřejmě přešel čáru až v momentě, kdy byla posunuta branková konstrukce.

Hosté poté na chvíli ožili, tlačili se do útoku, Pince však nedokázali přelstit ani v přesilových hrách. Při jedné z nich navíc málem inkasovali, když se po Šedově zaváhání řítil sám na Lašáka Špaček, třetí gól ale nedal.

Nakonec se ale Moelleru v početní výhodě podařilo snížit. Krstev se totiž rozhodl pomstít Cetkovskému za jeho hrubý faul na Hunkese, a přestože pardubický útočník putoval do kabin, hráli hosté ve čtyřech proti třem. Situace se totiž stala už v nerovnovážném stavu hráčů na ledě. Pince překonal Linhart.

Severočeši však získali následně dvoubrankové vedení zpět, když Cetkovského prohřešek potrestal Moravec. Slovenského gólmana navíc o 57 vteřin později překonal Vantuch a o výhře domácích tak bylo definitivně rozhodnuto.

Bílí Tygři Liberec - Moeller Pardubice 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Pabiška (Víšek), 19. Kašpařík (Pletka), 49. J. Moravec (Pletka), 49. Vantuch (Žabka) - 45. Linhart. Rozhodčí: Kubeš - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:7, navíc Cetkovský (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 7231.
Liberec: Pinc - J. Moravec, Zíb, Hunkes, Krstev, Žabka, Holub, Kočí, Rýgl - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Pabiška, Víšek - Rapáč, Šachl, S. Procházka - Vantuch, Dušek, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Nakládal, Linhart, Posmyk, Nikolov, Koma, Kolář II - Tvrdík, Blažek, Rolinek - Cetkovský, Pucher, Somík - Kolář I, Starý, Ondřej - Semorád, Zohorna, Klejna. Trenéři: Šejba a Lubina.

Reklama

Související témata: