Hlavní obsah

Znojmo - Zlín 3:0Znojmo dotáhl k vítězství nad Zlínem obránce Bičánek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Bičánek 1 : 0
27. Bičánek 2 : 0
38. Selingr 3 : 0

ZNOJMO

Střelecká produktivita obránce Radima Bičánka ve druhé třetině utkání rozhodla v souboji týmů ze spodních příček tabulky o vítězství Znojemských Orlů nad Zlínem 3:0. Aktivně hrající Bičánek vstřelil v rozmezí necelých dvou minut úvodní dva góly a hosté se už nevzpamatovali.

Článek

Zlín po třech vítězstvích pod vedením nového trenéra Rostislava Vlacha vyšel už ve třetím zápase po sobě bez bodového zisku a jeho naděje na postup do play-off se stále více vzdalují. Domácí brankář Jiří Trvaj vychytal čtvrtou nulu v probíhající sezóně.

Ještě před utkáním oba celky uctily minutou ticha památku zesnulého trenéra Tabary. V opatrné první třetině spoléhaly oba týmy v důležitém souboji na defenzívu. Ke skórování nepomohly ani přesilovky. Znojmo sice hrálo po vyloučení Mokrejše a Lešky necelou půlminutu pět na tři, Orli se v početní výhodě dostali do tlaku, ale chyběla přesná koncovka. Podobně neškodně si počínal v početní převaze i Zlín, jehož útočníci nedokázali vyzrát na pozorně chytajícího brankáře Trvaje, kterého v závěru první třetiny zachránila tyčka.

Zlín prokázal žalostnou koncovku

Znojmo ve druhé třetině výrazně ožilo a soupeře přehrávalo kombinační rychlostí i důrazem. Úvodní branku vstřelili Orli z přesilovky při vyloučení obránce Noska. Domácí Plášek oklamal po vtipné akci soupeře a z jeho přihrávky překonal ve 27. minutě Bičánek tvrdou střelou brankáře Murína. Zlín po inkasovaném gólu ztratil na chvíli koncentraci, znojemský útočník Kucharczyk připravil střeleckou pozici Bičánkovi, jeho první ránu sice stačil Murín vyrazit, proti dorážce už ale nereagoval. Znojmo nadále pokračovalo v tlaku, který vyjádřil těsně před přestávkou Selingr, jenž elegantním blafákem překonal potřetí zlínského brankáře.

I když se Zlín snažil v závěrečné třetině o korigování výsledku, případná naděje na zvrat ztroskotala na žalostné koncovce. Naopak Znojmo mohlo zvýšit svůj náskok, ale deset minut před koncem po Dopitově uvolnění trefil Kuchacrzyk jen tyčku. V 53. minutě domácí Procházka v nájezdu na branku nedovoleně zastavil Kubiše, ani z trestného střílení ale nedokázal zlínský Nosek překonat Trvaje. V pohodě hrající Znojmo si už bezpečný náskok udrželo.

Znojemští Orli - RI Okna Zlín 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Bičánek (Plášek), 28. Bičánek (Kucharczyk), 39. Selingr (Kucharczyk). Rozhodčí: Rybík - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 2959.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Tesařík, Mojžíš, Kotaška - Selingr, Dopita, Kucharczyk - Svoboda, R. Procházka, Demel - Plášek, Haman, Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Zlín: Murín - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Ďurák, Hlavačka, Klouček - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Balán, Kubiš - Rachůnek, Mokrejš, Andrašovský - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice