Hlavní obsah

Znojmo - Ústí n. Labem 5:2Znojmo po třech prohrách porazilo poslední Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Svoboda 1 : 0
19. Evan 1 : 1
39. Selingr 2 : 1
42. Kucharczyk 3 : 1
43. Procházka 4 : 1
55. Selingr 5 : 1
56. Klobouček 5 : 2

ZNOJMO

Hokejisté Znojma prolomili v souboji týmů ze dna tabulky sérii tří porážek po sobě a po zpřesněné koncovce v závěrečné části zápasu porazili Ústí nad Labem 5:2. Orli si po tomto úspěchu zachovali naději na postup do play-off. Naopak poslední celek extraligy Ústí nad Labem prohrál už šestý zápas po sobě.

Článek

Orli vsadili na útočné pojetí a získali převahu. Výsledkem jejich tlaku byla už v 7. minutě poněkud kuriózní úvodní gól. Obránce Tesařík minul branku, odražený puk od zadního hrazení proklouzl brankáři Přikrylovi pod rukavicí a neobsazený Svoboda snadno skóroval. Znojmo sice pokračovalo v tlaku, často střílelo na soupeřova brankáře, koncovce ale chyběla přesnost. Poslední tým tabulky spoléhal na bránění a jen ojediněle vyrážel k protiútokům. Minutu před koncem úvodní třetiny ujel obránce Evan společně s Haškem a místo očekávané přihrávky překvapil brankáře Trvaje střelou po ledě.

Vyrovnání dodalo hokejistům Ústí sebedůvěru a ve druhé třetině se často na dlouhé minuty dostali do tlaku. V zakončení byli ale hostující Lvi neškodní a většinou pálili pouze do dobře postaveného Trvaje. Poněkud fádní hokej oživila přesně v polovině zápasu bitka. Domácí obránce Švrček fauloval soupeře, rozhodčí Mikula signalizoval vyloučení a roli ochránce spravedlnosti chtěl vzít do svých rukou hostující útočník Šaffer. Pustil se do křížku se Švrčkem, který ale vyhrál boxerskou vložku na body. Pro oba aktéry rvačky tím ale vystoupení v utkání skončilo, neboť byli vyloučeni na pět minut a do konce utkání.

Trápení Znojma v koncovce protrhl těsně před koncem druhé třetiny Selingr, jenž po Jarešově střele přehodil brankáře soupeře. Po tomto gólu jakoby spadl z domácích hokejistů psychický balvan. Hned v úvodu závěrečné třetiny neudržel ústecký Přikryl při přesilovce Znojma v lapačce kotouč po střele Kucharczyka a po třetím gólu se trenér Ústí Jan Votruba rozhodl k výměně brankářů.

Nová posila Slovanu Hiadlovský, který chytal dosud za slovenskou reprezentaci do dvaceti let, ale horší premiéru v české extralize ani zažít nemohl. Nestačil si ani pořádně sáhnout na kotouč a už jej po pouhých 35 sekundách lovil ze své sítě po Procházkově střele. V závěru sice ještě mohli hosté při přesilovkách alespoň korigovat výsledek. Nevyužili ale ani více než půlminutovou hru pět na tři a při další přesilovce vystihl chybnou rozehrávku obránců Selingr a přidal pátý gól. Až čtyři minuty před koncem se podařilo Kloboučkovi překonat podruhé domácího brankáře Trvaje.

Znojemští Orli - Slovan Ústečtí Lvi 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 7. J. Svoboda (Tesařík), 40. Selingr (Jareš), 43. Kucharczyk (Tesařík), 44. R. Procházka (J. Svoboda), 56. Selingr - 19. J. Evan (Špirko), 57. Klobouček (Zeman). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 8:5, navíc Švrček - Šaffer oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 2635.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Jareš, Bičánek, Tesařík, Kotaška, Chvátal, Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, Selingr - J. Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek - Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Ústí nad Labem: Přikryl (43. Hiadlovský) - Zápotočný, J. Evan, Gýna, Hořava, Zeman, Klobouček - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Čaloun, F. Mrázek, Šagát - Janků, Pazourek, Hašek - Šaffer, Heřman. Trenéři: Votruba a Mach.

Reklama

Související témata: