Hlavní obsah

Obránce Novák se vrací z Kärpätu Oulu do Slavie

PRAHA

Hokejový obránce Jan Novák ve čtvrtek definitivně posílil hokejisty Slavie. Pražský klub se už dohodl na transakci s finským mistrem Kärpätem Oulu, kde se stal brzy devětadvacetiletý zadák před týdnem přebytečným cizincem. Novák se vrací do Slavie po roce a půl, který strávil nejdříve v ruské Kazani a poté ve švédské Skelleftee a v Oulu.

Článek

"Kluby se dohodly a čeká se jen na transferkartu," řekl ve čtvrtek spolupracovník Novákova zástupce Jiřího Hamala František Tausch.

Rodák z Havlíčkova Brodu se tak vrací do Slavie o něco dříve, než se původně plánovalo, protože už před časem uzavřel s pražským klubem smlouvu na nadcházející sezónu. Ve Slavii strávil Novák celou svou kariéru před předloňským odchodem do Ruska.

"Samozřejmě se těším. Ani jsem nevěděl, že už je to úplně dořešené. Jestli budu moct už v pátek nastoupit, tak to bude super a doufám, že vyhrajeme," řekl Novák ČTK.

Patřil k nejproduktivnějším bekům extraligy

Za Kärpät odehrál ve finské lize 19 utkání a připsal si dvě asistence. Na nedávném turnaji evropských mistrů Super Six v Petrohradu vstřelil ve dvou zápasech jednu branku. Na začátku sezóny si v deseti utkáních za Skellefteu připsal jednu přihrávku. Před odchodem ze Slavie ale patřil Novák k nejproduktivnějším bekům extraligy.

Před odchodem ze Slavie patřil Novák k nejproduktivnějším bekům extraligy. "Těším se, že si opět zahraju český hokej, který mi vždycky nejvíc vyhovoval. Nemůžu se dočkat," řekl Novák, který stabilně patřil do slávistických přesilovkových formací. "Doufám, že tam zase budu, protože kluci hrají parádně," dodal účastník mistrovství světa v Praze, který je přítelem dcery slávistického trenéra a generálního manažera Vladimíra Růžičky Evy.

Novák je po prosincovém příchodu Jakuba Klepiše ze zámoří druhou výraznou posilou Slavie v průběhu sezóny. Naopak před čtrnácti dny pustili Pražané do Zlína produktivního obránce Martina Hlavačku a ve čtvrtek přestoupil do Ústí nad Labem další bek Roman Němeček. Následovali tak útočníka Radka Dudu, jenž v prosinci zamířil do Langnau a nyní působí v Basileji.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice