Hlavní obsah

Ústí nad Labem získalo Němečka ze Slavie a Káňu z Vítkovic

ÚSTÍ NAD LABEM

Obránce Roman Němeček ze Slavie a útočník Tomáš Káňa z Vítkovic se stali dalšími posilami hokejistů Ústí nad Labem. Nováček a poslední tým extraligy získal osmadvacetiletého Němečka na přestup a převzal jeho smlouvu, která má platnost do konce nadcházející sezóny. Káňa bude hostovat ve Slovanu do konce sezóny.

Článek

"Slavia uvolnila Němečka, protože se tam vrací Honza Novák. Jedná se o praváka, trenér Votruba ho zná z předchozího působení ve Znojmě," řekl ve čtvrtek ČTK generální manažer Slovanu David Šaffer. Dvacetiletý talent Káňa má pomoci zvýšit produktivitu týmu.

Němeček přišel do Slavie loni v létě ze Znojma a v 47 zápasech v této sezóně si připsal jednu asistenci. Odchovanec píseckého hokeje si vyzkouší třetí extraligový klub. V nejvyšší soutěži má zatím na kontě celkem 256 utkání a nasbíral 26 bodů za sedm tref a 19 asistencí.

Káňa působil na druhé farmě v ECHL

Káňa loni v létě zamířil z Vítkovic do St. Louis, ale působil až na druhé farmě v ECHL v celku Alaska Aces. Proto se v listopadu vrátil do Ostravy a v osmi duelech za Vítkovice nasbíral dva body za gól a asistenci. Celkem v nejvyšší soutěži zaznamenal v 101 zápasech 33 bodů za 15 gólů a 18 přihrávek.

V minulých dnech rozšířili kádr ústeckého Slovanu tři slovenští hokejisté - útočníci Róbert Krajči ze Žiliny, Marek Hovorka z Liptovského Mikuláše a brankář Tomáš Hiadlovský, který chytal za slovenskou reprezentaci do 20 let.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice