Hlavní obsah

Hlinka: Potřebuji cítit důvěru, ta mi poslední dobou chyběla

PRAHA

Hokejisty pražské Sparty posílil před koncem přestupního termínu nečekaně pardubický útočník Miroslav Hlinka a po svém příchodu do klubu se snaží co nejdříve zapadnout mezi své nové spoluhráče. Přesun do hlavního města ho překvapil, ale bere ho jako součást hokejového života. "Nechci na Pardubice plivat a budu spíš vzpomínat na to hezké, co jsem tam prožil," řekl mimo jiné v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jaký máte dojem z prvního tréninku ve Spartě?

Snažím se co nejrychleji zapadnout do týmu. Je zvláštní vrátit se sem po devíti letech, ale už tehdy tu trénoval pan Výborný a z kabiny pamatuji Zelenku, Ptáčka, Vykoukala. Zažil jsem tu krátce i Petra Nedvěda, na křídle jehož útoku mám nastupovat a další spoluhráče jako Melichárka, Stehlíka nebo Vaice dobře znám ze slovenské reprezentace.

Máte nějaké vysvětlení pro vaše okamžité propuštění z Pardubic?

Hokejový život občas přináší i rychlé, překvapivé odchody. Ačkoli přiznávám, že jsem takový konec po třech letech věrných služeb nečekal. Nechci však na Pardubice plivat a budu spíš vzpomínat na to hezké, co jsem tam prožil.

Stihl jste se alespoň rozloučit?

Nebyl na to ani čas a upřímně řečeno ani vhodná atmosféra. Tak nepodařenou sezónu, jako letos v Pardubicích, jsem snad ještě nikdy nezažil. Od začátku se vše kazilo.

V čem byl největší problém?

Sešlo se toho hodně najednou. Od tragické smrti spoluhráče Martina Čecha přes šňůru 11 zápasů venku bez prvního brankáře až po zdravotní komplikace moje i dalších opor týmu. Za celou dobu se nepovedlo tým nastartovat vítězně a jak jsme potom možná až moc chtěli, házelo nás to o to víc dolů. V Pardubicích je sice skvělé publikum, lidi fandí, ale v kabině měli všichni v hlavách, že cíle klubu jsou úplně někde jinde a dostávali se sami pod tlak.

Váš konec v Pardubicích předznamenalo nečekané rozhodnutí, že už nechcete být kapitánem. Co vás k tomu vedlo?

Měl jsem k tomu své důvody, které nechci pitvat. Moje pozice prostě nebyla taková, abych mohl dál nosit céčko a přitom jsem si právě jako kapitán trápení týmu hodně bral. Nehledejte v tom ale nic proti spoluhráčům, kteří mě zvolili. Potřebuji jen cítit důvěru, ta mi možná poslední dobou chyběla. Víc to raději nebudu rozvádět, snažím se o korektní tečku za mým působením tam.

Nesete ten vynucený odchod těžce?

Samozřejmě, že taková změna dresu je zásahem do psychiky a když člověk není úplný flegmatik, hodně si to bere. Nyní se ale budu snažít být platným hráčem pro Spartu. S působením na křídle nemám problém, rád bych předvedl důraznou hru do těla a ještě ukázal, že hokej hrát umím. Vidina účasti v play-off je velmi příjemná, slibuji, že neuhnu ze žádného souboje a na ledě udělám vše pro úspěch týmu.

Budete se i stěhovat do Prahy?

Zatím dojíždím z Pardubic, ale příští týden si během reprezentační pauzy najdu bydlení.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice