Hlavní obsah

Budějovice vyhrály v Kladně a blíží se k vítězství v základní části

KLADNO

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli čtvrteční předehrávku 47. kola O2 extraligy na ledě Kladna 4:1 a směřují k vítězství v základní části soutěže. Na druhou Slavii mají Jihočeši už devítibodový náskok. Kladno nevyužilo příležitost posunout se na šestou příčku tabulky, zajišťující přímý postup do play-off. O výhře Budějovic rozhodly góly Mertla, Sailera, Kůrky a Tomana, za domácí snižoval Ševc.

Článek

V Kladně se utkaly dva nejlepší dva celky ledna, oba získaly po 23 bodech. Už v první minutě měl šanci Jiří Šimánek, puk z hole mu srazil Martin Štěpánek. Domácí gólman Zdeněk Orct se blýskl při střelách Veselého, zápas začal v ofenzivním duchu. Zkušený domácí brankář v 6. minutě vyjel z branky a skokem pod nohy Gulaše zmařil další šanci vedoucího celku extraligy. Hostující útočník během sezóny hostoval v Kladně.

Pak se k náporu nadechli domácí, Turek fantasticky vyrážečkou vychytal Gardoně. Budějovice ale ujely a Tomáš Mertl přesnou střelou z úhlu otevřel skóre. Turek před koncem první třetiny předvedl další famózní zákrok, tentokrát si na mistrovi světa z roku 1996 vylámal zuby Pavel Patera.

Po přestávce mohl vyrovnat Šmach, Hřebejk střelu zblokoval hrudí a málem tak překvapil vlastního gólmana. Kladnu se nedařily přesilovky, jindy silná zbraň Středočechů. Udeřit mohli domácí v oslabení Bělohlav ale trefil jen tyč a puk vzápětí přikryl Turek. Celou situaci si ověřil hlavní rozhodčí Minář u videorozhodčího. Domácí fanoušci křičeli gól i v polovině utkání, Turek ale po střele Patery znovu našel po odrazu od tyčky puk pod svými betony.

V úvodu třetího dějství bylo rozhodnuto. Budějovice sehrály ukázkově přečíslení 3 na 2 a Petr Sailer švihem zamířil přesně pod Orctovu vyrážečku. Navíc o dvě minuty později předvedl parádní akci Tomáš Kůrka, obešel beka a podél gólmana zasunul.

Turkovi zkazil nulu Zdeněk Nedvěd 

Naděje hostujícího gólmana Turka na čisté konto skončily v 52. minutě, kdy se trefil Zdeněk Nedvěd. Navíc dostal ránu do kolene Štěpán Hřebejk, Ševc navíc malého útočníka hostí trefil bruslí. Budějovický útočník odkulhal do šaten a pravděpodobně jej čeká zdravotní pauza.

Naděje Kladna na zvrat zhatilo vyloučení a přesilovkový gól Milana Tomana. Produktivní obránce Jihočechů šikovně nahodil od modré čáry a Orct viděl puk až ve své brance. Domácím nepomohla ke snížení ani přesilovka v závěru, České Budějovice si tříbrankové vedení bez potíží pohlídaly. Kladno prohrálo po sedmi zápasech. Kolo se dohrává šesti zápasy v pátek.

Geus Okna Kladno - Mountfield České Budějovice 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 52. Z. Nedvěd (Ševc) - 15. Mertl (Hřebejk), 44. Sailer (Kůrka), 46. Kůrka (Šimánek), 54. Toman (V. Hübl). Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Gebauer. Vyloučení: 5:8, navíc Hudec (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 2470.
Kladno: Orct - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
České Budějovice: Turek - Mucha, Gřegořek, Sičák, Frolo, Toman, Vydarený, Macháček - Gulaš, Mertl, Hřebejk - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Hudec, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice