Hlavní obsah

Turek: Chtěli jsme Kladnu vrátit minulý vzájemný zápas

KLADNO

Výborný výkon brankáře Romana Turka byl základem úspěchu hokejistů Českých Budějovic na ledě Kladna, kde vedoucí tým extraligy zvítězil 4:1. Přestože Kladnu se v poslední době dařilo a mělo za sebou vynikající sérii, proti Mountfieldu nemělo prakticky naději na úspěch. Shodou okolností to byly právě České Budějovice, kdo si z kladenského ledu naposledy odvezl tři body - v polovině listopadu minulého roku.

Článek

Turek potvrdil, že jeho tým chtěl Středočechům vrátit poslední prohru ve vzájemném utkání na jihu Čech. "Měli jsme v paměti předchozí zápas, kdy jsem doma vedli již 3:0 a nakonec prohráli. Proto jsme rádi, že jsme dokázali na Kladně vyhrát," řekl sedmatřicetiletý gólman novinářům.

Turek dlouho držel čisté konto. Také díky tomu, že mu ve druhé třetině přálo štěstí, neboť střely Patery a Kally skončily za jeho zády na brankové konstrukci. Obdržený gól byl pro něho naopak hodně nešťastný. "Padlo to ze skrumáže přede mnou, ani nevím, kudy puk prošel do branky. Vůbec jsem ho neviděl," uvedl k trefě Zdeňka Nedvěda z 52. minuty.

Turek také přiznal, že se trochu obával, aby se domácí nedostali do vedení, i když byli prakticky neustále v defenzivě. "Pokud Kladno vede, hraje se proti němu velice těžko. Proto jsme se především chtěli vyvarovat chyb, které jsme udělali v minulém zápase. Naštěstí se to podařilo a zvítězili jsme," řekl spokojeně mistr světa z roku 1996.

Jihočeši mají blízko k udržení prvního místa

Jihočeši se od začátku sezóny netajili smělým cílem zaútočit na první místo po základní části a po čtvrtku k němu mají velmi blízko; hřeje je již devítibodový náskok na druhou Slavii "Když jsme se dostali na špičku, tak zde chceme zůstat až do konce," prohlásil rozhodně Turek.

Kaňkou na cenném vítězství je pro lídra extraligy zranění reprezentačního útočníka Štěpána Hřebejka, který zápas po srážce s domácím bekem Martinem Ševcem nedohrál. "Odstoupil ze hry a nějaká diagnóza je zatím předčasná, ale já chci být samozřejmě optimista. Je to hráč, který je odolný, s ledajakou bolístkou hraje, ale zatím nevíme nic přesnějšího," uvedl na tiskové konferenci asistent trenéra Milan Černý.

"Bolí mně to. Vjel jsem tam do chumlu, bylo to koleno na koleno," řekl Hřebejk, jehož po nešťastném okamžiku čeká podrobnější vyšetření.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články