Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 7:1Plzeň pod Hořavou poprvé naplno bodovala, rozdrtila Třinec 7:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Čakajík 1 : 0
3. Kracík 2 : 0
24. Ludvík 3 : 0
28. Šindel 4 : 0
39. Vampola 5 : 0
43. Štefanka 5 : 1
49. Cartelli 6 : 1
53. Šindel 7 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně zvítězili v pátečním utkání 47. kola extraligy nad Třincem vysoko 7:1 a nový kouč Lasselsbergeru Miloslav Hořava se dočkal poprvé tříbodového zisku. Západočeši tak pod Hořavou získali ze čtyř zápasů osm bodů. Oceláři neuspěli po dvou výhrách za sebou a utrpěli osmou porážku z posledních deseti utkání.

Článek

V domácím dresu se poprvé představila posila do obrany Marek Posmyk z Pardubic. Západočeši do utkání vstoupili aktivněji, hosty výrazně předčili v rychlosti bruslení a již ve druhé minutě gólově udeřili v přesilové hře. Čakajíkova tvrdá střela od modré čáry totiž proplachtila až do třinecké branky. Za chvíli hosty zachránil od další pohromy gólman Vojtek, když zastavil střelu nekrytého Ludvíka z mezikruží.

Nedůraz hostů ve středním pásmu využil ve čtvrté minutě Kracík, který se odtud proháčkoval až před Vojtka a akci zakončil přesnou střelou. Hosté poté zpřesnili rozehrávku a hra se vyrovnala. Protože obě defenzivy pracovaly bezchybně, rodily se příležitosti pouze při nestejném počtu hráčů na ledě. Těsně před koncem první třetiny přihrál od mantinelu Adamský Vlasákovi, ten však svůj samostatný únik zakončil střelou mířící nad branku již ležícího Vojtka.

Prostřední část zahájila obě mužstva opatrně. Přesto po rychlé akci vypálil z levého křídla Ludvík a jeho prudká střela zapadla přesně do levého horního rohu Vojtkovy klece. Strážce třinecké svatyně poté přepustil místo uzdravenému Čechmánkovi. Zkušený gólman se uvedl dobře, bleskurychlou otočkou na zádech překazil přihrávku Šindela na volného Dvořáka. O chvíli později chyboval při rozehrávce Balčík a Čechmánek následně musel zlikvidovat střelu Divíška.

V té době ale běžela přesilovka hostů a na druhé straně Málek vytěsnil vyrážečkou bombu Pácala střílejícího bez přípravy a vzápětí zastavil lapačkou střelu Peterka, kterému předtím ideálně přihrál Barinka od pravého mantinelu. Deprimovaní hosté během další početní výhody v polovině utkání nechali po buly příliš prostoru Šindelovi, ten přejel modrou čáru a střelou po ledě překvapil Čechmánka. Hosté v závěru druhé třetiny rezignovali a Čechmánek musel zastavit pravým betonem Vlasákův samostatný únik. Technický útočník si vše vynahradil ještě v témže střídání přesnou přihrávkou Vampolovi, který bekhendovou střelou zvýšil na 5:0.

Závěrečná třetina přinesla uvolněný hokej z obou stran. Hostující Štefanka nejprve pokazil Málkovi čisté konto střelou švihem mířící přesně nad jeho lapačku. Domácí své vedení navýšili dvěma využitými přesilovkami. Tu první zaznamenal střelou z levého kruhu Cartelli a na rozdíl šesti branek upravil ranou bez přípravy od modré čáry Šindel. Domácí hokejisty vyprovodil při odchodu z kluziště mohutný potlesk téměř šesti tisíc diváků.

Lasselsberger Plzeň - Oceláři Třinec 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Čakajík (Fabuš), 4. Kracík (Matějovský), 25. Ludvík (Důras), 29. Šindel (Redlihs), 40. Vampola (Vlasák), 50. Cartelli (Kracík), 54. Šindel (Vampola) - 44. Štefanka (Tomík). Rozhodčí: Husička - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 7:9, navíc Čechmánek (Třinec) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5874.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Dresler, Cartelli - Vlasák, Vampola, Adamský (56. Laš) - Důras, Divíšek, Ludvík - Fabuš, Kracík, Matějovský - Stránský, Šindel, Dvořák. Trenéři: Hořava a Rulík.
Třinec: Vojtek (25. Čechmánek) - Andersons, Výtisk, D. Seman (8. Balčík), Malec, Kundrátek, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa - Hrňa, Hampl, Steber. Trenéři: Kopřiva a Juřík.

Reklama

Související témata: