Hlavní obsah

„Těžební věže“ ve Varech zůstanou

KARLOVY VARY

Dohady příznivců karlovarského extraligového hokeje, zda přední hráče A- týmu nepřelanaří zahraniční kluby, skončily. „Těžební věže“, jak fanoušci Energie přezdívají útočníkům první formace Václavu Skuhravému a Petru Kumstátovi, zřejmě jako narážku na hlavního sponzora klubu Sokolovskou uhelnou, a.s. a také proto, že na ledě těží nejvíc bodů a gólů, podepsali v úterý unikátní pětileté kontrakty na další setrvání v klubu.

Článek

„Plníme dlouhodobý úkol vybudovat ve Varech stabilní a kvalitní hráčský kádr pro nejvyšší soutěž, do něhož právě oba útočníci patří. Petr hraje u nás pátou sezónu a Václav šestou,“ uvedl pro deník Právo generální manažer HC Energie Karlovy Vary Miroslav Vaněk s tím, že tyto neobvykle dlouhé smlouvy jsou v historii klubu zcela ojedinělé. „K tomu pochopitelně patří i peníze, které jsou nejvyšší, jaké kdy kdo v klubu dostal,“ potvrdil Vaněk, ale sumy neprozradil.

„Dobrá parta, to bylo pro mne při rozhodování nejdůležitější,“ vysvětlil kapitán Václav Skuhravý. „Láká mě hrát v nové karlovarské multifunkční hale, kde v brzké budoucnosti máme působit. A své slovo měla i manželka,“ poznamenal Petr Kumstát.

Smlouvu na další rok v úterý rovněž podepsal obránce Ondřej Němec a vycházející hvězdička na karlovarském hokejovém nebi David Zucker zůstane ve Varech do roku 2011. „Do zbývajících zápasů sezóny už nebudeme sestavu měnit, pro případ nouze máme připraven široký kádr našich hráčů,“ prohlásil Vaněk.

Karlovarský celek má již jisté předkolo pro play-off a chce v posledních čtyřech utkáních udržet svou pozici v první šestce, v niž se převážně celou sezónu s úspěchem pohyboval, a poprvé v historii klubu hrát čtvrtfinále. Pro karlovarský hokejový klub by to byla trojnásobná trefa. Do play–off se ve svých soutěžích probojovali už junioři a dorostenci.

Reklama

Související témata: