Hlavní obsah

Kladno - Slavia 5:2Kladno po výhře nad Slavií posílilo naděje na účast v play-off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Diviš 1 : 0
18. Patera 2 : 0
35. Frolík 3 : 0
41. Kuchler 4 : 0
50. Micka 4 : 1
53. Hruška 4 : 2
59. Patera 5 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna zvítězili v nedělním utkání 51. kola extraligy nad Slavií 5:2 a výrazně se přiblížili k účasti ve vyřazovací části. Týmu Geus Okna stačí v závěrečném čtvrtečním utkání s doma s Pardubice k účasti v předkole bod, nebo zaváhání Vítkovic se Slavií.

Článek

Pražané, kteří skončí po základní části jistě druzí, se představili v Kladně bez hlavního trenéra Vladimíra Růžičky, jenž měl problémy se zuby, i obránce Kadlece. Dlouho se hrálo bez šanci, ale domácí Kladno bojující o postup do vyřazovací části mělo převahu. Až v sedmé minutě ohrozil slávistického gólmana Svobodu po individuální akci bekhendem Frolík. Vzápětí už Kladno vedlo, protože defenzíva Pražanů nechala po Procházkově přihrávce projet do šance Diviše a ten svou příležitost proměnil.

Za pár vteřin prověřil Svobodu Nádašdi, ale Kladno pak nevyužilo čtyřminutovou přesilovku po zásahu Slobodovy hokejky do Frolíkova obličeje. Do jediné šance úvodního dějství se málem dostali slávisté po přečíslení Rataje se Supem. Na druhé straně měl šanci Tomajko, který nebezpečně vystřelil i při plném počtu hráčů na ledě v 16. minutě.

Kladno se dočkalo dvoubrankové vedení ještě v úvodní části, kdy v přesilovce Svobodou vyraženou Kallovu střelu doklepl úspěšně kapitán Patera. V úvodu druhé části při další přesilovce zamířil Horna sám před slávistickým gólmanem do tyče. Hosté si zahráli první početní výhodu až po 25 minutách, ale při Nádašdiho trestu na Kopřivu také nevyzráli.

V polovině utkání pálil tvrdě do Svobodovy masky Kalla, na druhé straně Kopřiva vytáhl Supovu ránu. Slavia mohla skóroval v 36. minutě v oslabení po individuálním průniku Bednářa, ale Kopřiva svůj tým podržel i před dorážejícím Klepišem. Vzápětí se však radovali domácí, když nadvakrát překonal Svobodu Frolík.

Kladnu se podařil i vstup do závěrečné dvacetiminutovky a Kuchler po 74 vteřinách povedenou pod horní tyčku zvýšil na 4:0. V 48. minutě minul z dobré pozice Procházka. Necelých jedenáct minut před koncem ale pokazil Kopřivovi čisté konto přesnou ránou Micka. Za tři minuty při Hornově vyloučení po samostatné akci snížil Hruška, ale Kladno si důležité tři body bez větších potíží pohlídalo. Výhru ještě potvrdil při power play Slavie 23 vteřin před koncem Patera.

Geus Okna Kladno - Slavia Praha 5:2 (2:0, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 7. Diviš (Martin Procházka), 19. Patera (Kalla), 36. Frolík, 42. Kuchler (Tomajko), 60. Patera (Martin Procházka) - 51. Micka (Rataj), 54. D. Hruška. Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Kostka, Bláha. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. Diváci: 4066.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Slavia Praha: A. Svoboda - J. Novák, Vašíček, Drtina,, Kolařík, Sloboda, Žižka, Jebavý - Bednář, Beránek, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - D. Hruška, Klepiš, Tomica - Sklenář, V. Růžička ml., Doležal. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: