Hlavní obsah

Patera: Nevěřím, že někdo z konkurentů klopýtne

PRAHA

Ze tří týmů, které svádějí boj o poslední dvě volné vstupenky do předkola play-off, má Kladno možná nejlepší výchozí pozici. Proti pardubickému Moelleru stačí Müllerově družině vyválčit pouhý bod. Na to ale Pavel Patera zřetel nebere. Nedovede si totiž představit, že by Pardubice přijely zápas jen odjezdit. Kladenský kapitán zároveň v rozhovoru pro Sport.cz odmítl spekulovat, kdo se do předkola nakonec neprobojuje.

Článek

Kladno vstupuje do posledních zápasů oproti svým konkurentům z nejvýhodnější pozice. K jistotě postupu mu stačí bod. Je to výhoda?

Na to rozhodně nekoukáme. Jdeme do toho jako do každého jiného zápasu. Víme, že si to musíme uhrát sami. Nevěříme totiž, že by někdo z konkurentů klopýtnul.

Může vám situaci ulehčit, že Pardubicím v zápase proti vám již v podstatě o nic nejde?

Myslím, že ne. Když to vezmu ze svého pohledu, i když vám o nic nejde, nekoukáte na to a chcete vyhrát.

Jak se na blížící se klíčový duel těší kabina? Pociťujete zvýšenou nervozitu?

Zatím je klid, nějaká ta nervozita možná přijde ve čtvrtek. Už jsme si to prožili i loni, když jsme museli vyhrát poslední zápas.

Ve kterém momentě se pro Kladno zlomila sezóna? V jednu chvíli jste totiž byli i poslední.

Tak v té desítce ještě nejsme... Obrat ale možná nastal po reprezentační přestávce v prosinci. Hráli jsme doma s Libercem, který byl lepší, ale uválčili jsme dva body. To nás nakoplo.

Spoléháte v zápase s Pardubicemi i na bouřlivou podporu domácího publika?

Věřím, že přijde hodně lidí a diváci budou naším šestým hráčem a pomůžou nám.

V posledních zápasech chytal místo nemocného Orcta mladý Kopřiva. Jak je na tom vaše brankářská jednička nyní?

Zdeněk už se vymarodil, v úterý byl na tréninku. Máme tedy k dispozici oba dva. Bude jen na trenérech, kterému z nich dají ve čtvrtek důvěru.

Budete se během zápasu zajímat o průběžné výsledky Plzně a Vítkovic?

Já to dělám celý rok. Když jdeme po přestávce na led, koukám na kostku, kde výsledky jsou. U mě se nic měnit nebude. Když to dělám celý rok, proč bych na ni nemrknul ve čtvrtek?

Kdybyste si měl tipnout, kdo tedy nakonec do předkola nenakoukne?

Doufám, že tam neskončíme my. Nikomu to nepřeju, ale jeden z těch tří týmů tam skončit musí. Ale kdo to bude, to po mě nechtějte.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články